Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kam s kolem? Ve městě je několik nových stojanů

Technické služby v minulém týdnu umístily do Hradce další nové stojany na kola. Instalováno jich bylo celkem devět v ulici Švehlova a částečně i na náměstí Svobody. Ve městě jsou v současnosti desítky těchto typů stojanů, do nichž město včetně úprav chodníků a nástřiků nového dopravního značení investovalo za tento rok více než 450 tisíc korun včetně DPH.

Stejných dvacet stojanů už technické služby instalovaly před více jak dvěma měsíci na třídě Karla IV. před kinem Bio Central. „Stojany mají poměrně jednoduchou konstrukci a působí minimalisticky. Kolo jde o ně stabilně opřít, takže udrží například i kolo bez horního rámu nebo těžší elektrokolo. Důležité je, že ke stojanu lze zamknout současně rám i přední kolo pouze krátkým zámkem. Odření laku rámu kola pak zabraňuje ochranný odolný pás gumy. V budoucnu by se podobné typy stojanů mohly rozšířit na další frekventovaná místa, zájem je o ně třeba na Velkém náměstí nebo u městského Infocentra,“ řekl cyklokoordinátor města Karel Šimonek.


Od srpna se začnou vytipovávat další konkrétní místa, kam by mohly být nové stojany v budoucnu umístěny. Další strategii rozvoje parkovací infrastruktury pro cyklisty minulý týden schválila rada spolu s předpokládanou částkou 200 tisíc korun na přípravu této akce. 

Podle posledního průzkumu dopravního chování z roku 2017 využívá jízdní kolo k přepravě po městě cca 17 procent obyvatel města.

Tisková zpráva | Foto Město HK

Štítky stojany, stojany na kola, kolo, Karel IV. Lucemburský, Velké náměstí

Kam s kolem? Ve městě je několik nových stojanů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.