Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Královéhradecký kraj hodnotí nabídky soutěže na autobusovou dopravu pro příštích 10 let

Minulý týden skončil termín pro podávání nabídek do veřejné soutěže na zajištění linkové autobusové dopravy na území Královéhradeckého kraje pro roky 2020 až 2030. Do soutěže se přihlásilo devět dopravních firem. Hodnotící komise a následně rada kraje v nadcházejících týdnech rozhodne o vítězích, kteří zajistí dopravu v osmi oblastech regionu.

„Do soutěže se přihlásilo devět firem, přičemž některé z nich podaly nabídku na více oblastí nebo se účastní ve sdružení s jinou firmou. Královéhradecký kraj nyní všem účastníkům výběrového řízení zašle protokol o otevírání nabídek. Informace o konkrétních nabídkách a další propozice soutěže zveřejníme po jejím vyhodnocení a schválení výsledku Radou Královéhradeckého kraje,“ sdělil první náměstek hejtmana pro dopravu Martin Červíček.

Královéhradecký kraj vypsal soutěž na zajištění veřejné autobusové dopravy loni. Hodnota celé zakázky činí v maximální hodnotě 7,7 miliardy korun, a je proto nejnákladnější veřejnou soutěží v historii kraje. Tendr má zajistit autobusovou dopravu v celém Královéhradeckém kraji do roku 2030.

Zakázka se dělí na osm dílčích částí: Broumovsko, Náchodsko, Novoměstsko, Rychnovsko, Trutnovsko, Královédvorsko, Hradecko a Jičínsko. Zajištění autobusové dopravy má přesah i na území sousedních krajů – Pardubického, Libereckého a Středočeského.

Referenční rozsah dopravního výkonu byl stanoven na 18,4 milionu autobusových kilometrů ročně. Aktuální součet maximální výše nabídkových cen v jednotlivých částech je pro jeden rok 716,2 milionu korun bez DPH. Zakázka počítá s nasazením 248 autobusů. Zakázka řeší zajištění veřejné autobusové dopravy na území celého Královéhradeckého kraje od třetí celostátní změny jízdních řádů v roce 2020 do dne předcházející třetí celostátní změny jízdních řádů v roce 2030.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky doprava, kraj, Hradecko, Královéhradecký kraj, autobusová doprava, soutěž, Martin Červíček, okres Náchod

Královéhradecký kraj hodnotí nabídky soutěže na autobusovou dopravu pro příštích 10 let  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.