Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Královéhradecký kraj se s osmým dopravcem zatím nedohodl, jednání budou pokračovat příští týden

, aktualizováno 25. února 2019, 14:30

Před malou chvílí skončilo druhé jednání Královéhradeckého kraje se společností BusLine v souvislosti se zajištěním veřejné autobusové dopravy v regionu. Obě strany se dohodly, že se znovu sejdou potřetí příští týden.

Ročně Královéhradecký kraj u autobusových dopravců objednává na 18,5 milionu kilometrů za více jak 366 milionů korun.

„Prozatím platí stav, že jsme dohodli a podali si ruku se sedmi z osmi dopravců, na zajištění veřejné autobusové dopravy od 1. 4. Dnes jsme jednali podruhé s posledním dopravcem, společností BusLine, a velmi výrazným způsobem jsme se přiblížili dohodě o cenových podmínkách. Nicméně v jednání ještě budeme pokračovat příští pondělí 4. 3., neboť je potřeba dořešit některé organizační, technické a jiné záležitosti, které by mohly nakonec ovlivnit výslednou cenu,“ sdělil první náměstek hejtmana Martin Červíček.

BusLine pro kraj ročně najezdí asi 2,3 milionu kilometrů, především na Jičínsku. Jedná se asi o 12 procent dopravy.

Nové podmínky již kraj dohodl s firmami Arriva Východní Čechy, Audis Bus, CDS Náchod, ČSAD Ústí nad Orlicí, Krkonošská autobusová doprava Vrchlabí, P-transport a Trutnovská autobusová doprava.

Autoři

Štítky Královéhradecký kraj, autobusová doprava, BusLine, Martin Červíček, Arriva Východní Čechy, CDS s.r.o. Náchod, ČSAD, okres Jičín

Královéhradecký kraj se s osmým dopravcem zatím nedohodl, jednání budou pokračovat příští týden  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.