Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Řidič hradeckého dopravního podniku Ladislav Husák má na kontě 2 miliony kilometrů bez nehody

Úctyhodných 40 let za volantem a na kontě 2 miliony kilometrů bez zaviněné dopravní nehody, touto bilancí se může pochlubit řidič hradeckého dopravního podniku Ladislav Husák. Za odvedenou práci ho včera ocenili zástupci vedení podniku, Policie ČR a Odboru dopravy Magistrátu města Hradce Králové.

Já jsem se k volantu dostal na vojně, tam jsem si udělal řidičák. Rok jsem tam jezdil a pak jsem přešel sem,“ popsal své začátky Ladislav Husák.

Za 40 let stravených za volantem zažil zkušený řidič již ledacos, humorných i vážných situací by se našla celá řada. Doslova denně se ale musí potýkat s narůstajícím provozem.  „Auta jsou rychlejší a tím, jak to houstne, tak jsou řidiči někdy nervóznější. Člověk za volantem autobusu si ale musí umět nějak poradit,“ dodává.

Ladislav Husák je absolutním rekordmanem

Tradiční ocenění řidičů, kteří bezpečně - bez zaviněných nehod vozí cestující v hradecké dopravě, probíhá vždy v prosinci před dispečinkem MHD v sídle společnosti.

Statistiku najetých kilometrů si dopravní podnik vede od roku 1997. Ke konci tohoto roku bude z aktivních řidičů trolejbusů rekordmanem Vladimír Tarbaj (najeto 1 800 000 km) a za autobusový provoz (i rekordmanem absolutním) je právě Ladislav Husák (najeto 2 mil. km). Mezi řidičkami jsou na příčkách nejvyšších Naděžda Zejpltová, která bude mít s autobusy najeto 900 tisíc km a s trolejbusy je nejblíže Věra Badinová s 850 tisíci km.

„S řidiči „milionáři“ se veřejnost i nadále běžně setkává v našich autobusech a trolejbusech -  naše společnost je hrdá na to, že máme ve svém kolektivu tak kvalitní řidiče – řidiče, na které se naši cestující mohou plně spolehnout a kteří tímto způsobem vytváří dobré jméno naší společnosti,“ řekl u příležitosti předání ocenění vedoucí marketingu dopravního podniku František Meduna.

Autoři

Štítky DPMHK, řidič, rekord, autobus, dopravní společnost, Policie České republiky, Hradec Králové

FOTO: Řidič hradeckého dopravního podniku Ladislav Husák má na kontě 2 miliony kilometrů bez nehody  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.