Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Královéhradecký kraj rekordně investoval do silnic, opravil téměř sto kilometrů

V listopadu skončila letošní stavební sezóna. Během ní Královéhradecký kraj uskutečnil 42 rekonstrukcí a 20 souvislých oprav komunikací, konkrétně se jedná o 93 kilometrů opravených silnic a 15 mostů. Prostavělo se 1,17 miliardy korun.

Nejvíce prostředků na obnovu své silniční sítě získal kraj z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) a pak ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI).

„Do obnovy silnic a mostů v majetku kraje investujeme meziročně stále větší množství finančních prostředků, čímž sice naplňujeme plán získat a prostavět každý rok alespoň jednu miliardu korun, ale na druhé straně se tím paradoxně dostáváme v důsledku nedostatku pracovníků a materiálů na straně dodavatelů na hranici množství realizovatelných staveb. Přesto se chceme dál soustředit na kvalitu odvedených stavebních prací a nenavyšovat kapacitu realizací na její úkor,“ uvedl první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Do roku 2019, případně 2020, přechází z letoška 20 staveb. Jejich dokončení představuje dalších 800 milionů korun. Nyní kraj podal nové žádosti o dotaci z EU v hodnotě přes 1 miliardu Kč, které čekají na přidělení dotace.

Autoři

Štítky silnice, dotace, Královéhradecký kraj, bilance, Státní fond dopravní infrastruktury, Martin Červíček, Evropská unie

Královéhradecký kraj rekordně investoval do silnic, opravil téměř sto kilometrů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.