Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pro řidiče musel po nárazu do stromu vrtulník, spolujezdec měl u sebe zřejmě drogy

Těžkým zraněním skončila ve čtvrtek nehoda v Chráněné krajinné oblasti Broumovsko. Mladý řidič nezvládl řízení na rozbředlém sněhu a narazil do stromu. Záchranáři jej transportovali vrtulníkem do hradecké nemocnice. U spolujezdce našli při ošetřování bílou krystalickou látku.

Mladý řidič nezvládl řízení na silnici pokryté rozbředlým sněhem. Při průjezdu úseku s vyjetými sněhovými kolejemi dostal smyk a naboural. Okolnosti nehody popsala policejní mluvčí Eva Prachařová: „Muž vyjel vpravo mimo vozovku, kde levou částí vozidla narazil do vzrostlého stromu, následně byl odhozen zpět na silnici a skončil v dalším stromě u levé krajnice.” K nehodě došlo ve čtvrtek dopoledne na silnici mezi Bohdašínem a Teplicemi nad Metují.

Při havárii byl pětadvacetiletý řidič těžce zraněn. Záchranáři jej přepravili vrtulníkem do fakultní nemocnice v Hradci Králové. K lékařskému zákroku byl převezen i lehce zraněný devětadvacetiletý spolujezdec. Ten však zřejmě za pozornost a péči záchranářů rád nebude. „Při ošetření z něj vypadly téměř tři desítky “psaníček” s bílou krystalickou látkou,” uvedla Prachařová. Policisté se o muže proto začali zajímat. Látku poslali na odbornou expertízu.

Policisté zatím neví, zda nehodu zavinilo pouze nepřizpůsobení rychlosti jízdy zimním podmínkám v chráněné krajinné oblasti, či hrálá roli i konzumace drog. Strážníci proto dále prověřují, zda byl řidič nedovolenými látkami ovlivněn. Vzhledem k povaze zranění však mladého muže nemohli otestovat na místě. Příčina a okolnosti nehody jsou tedy předmětem dalšího vyšetřování. Škoda na autě je zhruba padesát tisíc korun.

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, Policie ČR, drogy, strom, havárie, silnice, Broumovsko, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Bohdašín, Teplice nad Metují

Pro řidiče musel po nárazu do stromu vrtulník, spolujezdec měl u sebe zřejmě drogy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.