Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Sobota 31. srpna 2024  |  Svátek má Pavlína
Bez reklam

Opilí cyklisté plní na Trutnovsku policejní spisy

Policie v Krkonošské ulici ve Vrchlabí chytli opilého muže na elektrokoloběžce, v Batňovicích pro změnu cyklista bez helmy nadýchal přes tři promile. Takové případy teď v létě plní policejní spisy.

Policisté z Trutnovska zasahovali v Batňovicích, kde čtyřicetiletý cyklista bez helmy najel na obrubník a spadl na zem. Provedli s ním dechovou zkoušku na alkohol s výsledkem 3,06 promile. Dále muže zdravotníci převezli na ošetření do nemocnice, ze které byl následně propuštěn do domácího léčení.

Policisté upozorňují, že cyklista je považován za řidiče nemotorového vozidla, který nesmí při jízdě na pozemní komunikaci pít alkohol ani řídit pod jeho vlivem. Na cyklostezce platí stejná pravidla. Postih cyklistů za řízení pod vlivem alkoholu je obdobný jako u řidičů motorových vozidel. Pokud cyklista způsobí dopravní nehodu, je alkohol v  krvi brán jako přitěžující okolnost, též obdobně jako u řidiče motorového vozidla.

Policejní zápis provedli policisté i na Krkonošské ulici ve Vrchlabí, kde havaroval 45letý muž na elektrokoloběžce. Cyklista při průjezdu pravotočivé zatáčky dostal smyk a také s lehkým zraněním skončil na komunikaci. Provedená dechová zkouška ukázala hodnotu 2,20 promile.
 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky elektrokoloběžka, PČR, alkohol, jízda, Trutnovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tera Ivan

Před hospodou je spousta kol, popíjející a řvoucí konzumenti na zahrádce i v hospodě. Opilec naskakuje na kolo a baví se tím půl hospody a celá zahrádka. Policie to nijak neřeší, alespoň ne v HK, ačkoliv je to na denním pořádku.

Pátek, 19. července 2024, 16:39Odpovědět

Opilí cyklisté plní na Trutnovsku policejní spisy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.