Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Na hradecké Miletě se stavaři pustí do budování podchodů

Rekonstrukce křižovatky Mileta v Hradci Králové postupuje podle plánu. Už jsou hotové přeložky plynovodů směr Univerzita a také u záchranky. Probíhají taky práce na přeložkách vodovodů a hloubí se výkopy na elektřinu. Přes prázdniny se stavaři pustí do budování třech podchodů, kterými budou po rekonstrukci proudit pěší a cyklisté. Celková proměna bude hotová do dvou let.

Rekonstrukce nejfrekventovanější silniční křižovatky v Hradci Králové je rozdělena do tří etap. V tuto chvíli probíhá druhá etapa, ta potrvá až do 30. dubna příštího roku. Závěrečná etapa se bude konat od 1. května 2026 až do konce roku.  

Během 29 měsíců dojde ke kompletnímu přebudování dopravního uzlu. Způsob dopravy se upraví do takzvaných řadících pruhů a přibydou nové bypassy pro odbočení vpravo. Nová bude i zastávka MHD, inženýrské sítě nebo podchody pro cyklisty a pěší. Pokud půjde vše podle plánu, hotovo bude do konce roku 2026.   

Vedle toho vznikne směrem na Vysokou nad Labem další křižovatka, takzvaná malá Mileta, která mimo jiné propojí s okruhem fakultní nemocnici a Benešovu třídy. Nové napojení bude mít Moravské Předměstí. Do křižovatky bude ústit výjezd pro záchranářská vozidla.  

„Pro nás je to vlastně asi nejdražší a největší rekonstrukce křižovatky v České republice. Práce s takto velkým rozsahem si snad ani nepamatuji,“ řekl na dnešním zahájení ředitel ŘSD Radek Mátl.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Hradec Králové

Štítky Mileta, rekonstrukce, křižovatka, Hradec Králové, doprava, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hradecké Miletě se stavaři pustí do budování podchodů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.