Počasí dnes19 °C, zítra25 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Smrtelná hranice jsou čtyři promile alkoholu v krvi, řidič na Jičínsku měl skoro šest

Po silnici 35 u Jičína kličkoval řidič, který měl v krvi skoro šest promile. Ohrozil život svůj i ostatních. Jeho opilecká jízda skončila dopravní nehodou, když zezadu narazil do auta, ve kterém cestovaly dvě malé děti, a to pětiměsíční kojenec a čtyřleté dítě.

48 letý silně podnapilý řidič ohrozil životy dvou malých dětí.  Na silnici 35 u Kněžic na Jičínsku došlo k dopravní nehodě. Řidič tam zezadu narazil do osobního auta, které brzdilo před železničním přejezdem. Cestovali v něm čtyři lidé, z toho dvě děti. Opilý řidič už nestačil dobrzdit a narazil do nich. Naštěstí se nikomu nic nestalo.

"Jičínští dopravní policisté muže vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Muž s dechovou zkouškou souhlasil. Hodnota na přístroji opakovaně ukázala pozitivní výsledky. Na dispeji přístroje se objevila těžko uvěřitelná hodnota, a to 5,64 promile alkoholu v dechu," uvedla v tiskové zprávě mluvčí policie Martina Jandová.  Při nehodě vznikla celková hmotná škoda ve výši přibližně 90 tisíc korun. Nezodpovědnému účastníkovi silničního provozu policisté na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Muži bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na 3 roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky alkohol, řidič, otrava, Jičínsko, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smrtelná hranice jsou čtyři promile alkoholu v krvi, řidič na Jičínsku měl skoro šest  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.