Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Na vlakové spojení Nová Paka - Martinice můžeme na několik měsíců zapomenout

Mezi Starou Pakou a Martinicemi nepojedou několik měsíců vlaky. V úseku je nahradí autobusy a České dráhy varují, že na sebe spoje při přestupu nemusí navazovat.

Komplikace mohou od pondělí čekat vlakoví cestující v úseku Stará Paka - Martinice v Krkonoších.  Ve dnech 17.6. - 14.10.2024 bude probíhat vlaková výluka a vlaky dostanou stopku. Místo nich budou podle výlukového jízdního řádu jezdit autobusy. Výluka může mít vliv na návazné přípoje a přípoje v systému IDS.

Zastávky Tample a Bělá u Staré Páky zastávka se obsluhují linkou R v jiném pořadí s návazností na Starou Páku. Návaznost je doplněna minibusovou linkou Z. Cestující neplatí z těchto zastávek rozdíl jízdného za jízdu oklikou.

Po dobu uzavírky přejezdů 24. 6., 30. - 31. 7., 1. 8., 10. - 11. 9., 16. 9., 7. - 11. 10. 2024 nezajíždí linka R do Svojku a bude zavedena náhradní minibusová linka v úseku Tample - Stará Paka a opačně. 

A to není jediná komplikace na železnici v Královéhradeckém kraji.  Od úterý do čtvrtka nepojedou ani vlaky mezi hlavním nádražím v Hradci Králové a Týništěm nad Orlicí.  Po dobu výluky budou i tady všechny vlaky ve vyloučeném úseku nahrazeny náhradní autobusovou dopravou. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Martinice, vlak, Nová Paka, doprava, ČR, výluka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na vlakové spojení Nová Paka - Martinice můžeme na několik měsíců zapomenout  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.