Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Cyklobusy mají za sebou v Krkonoších letošní premiéru

V Krkonoších vyjely na své trasy o víkendu cyklobusy, nabízí devět linek. V červnu budou jezdit každou sobotu a neděli, v červenci a srpnu denně, v září v sobotu, neděli a svátek. Některé linky cyklobusů pojedou v září i ve čtvrtek. rovoz cyklobusů v Královéhradeckém kraji objednává kraj. Autobusy pro přepravu kol se 25. května rozjedou i jinde v kraji.

Cyklobusy jsou vybaveny přívěsy pro kola, které uvezou 11 až 38 bicyklů. Elektrokola cyklobusy přepravují po odmontování baterie. Na linkách platí ceníky pravidelné linkové dopravy jednotlivých dopravců, za jízdní kolo je příplatek. Bližší informace o cyklobusech v Krkonoších je možné najít na www.krkonose.eu.

Síť devíti linek propojuje nejvyšší české hory ze západu na východ a z jihu na sever. Krkonoše zasahují v Česku do dvou krajů, kromě Královéhradeckého také do Libereckého kraje.

Cyklobusová krkonošská linka označená číslem jedna obsluhuje trasu Harrachov - Pomezní Boudy, číslo dvě trasu Martinice - Jilemnice - Horní Mísečky, číslo tři Špindlerova bouda - Špindlerův Mlýn - Vrchlabí - Kuks - Hradec Králové, linka číslo čtyři Hradec Králové - Trutnov - Pomezní Boudy, linka číslo pět Harrachov - Rokytnice - Zlaté návrší - Jilemnice, linka číslo šest Jilemnice - Benecko - Vrchlabí, linka číslo sedm Horní Mísečky - Zlaté návrší, linka číslo osm Vrchlabí - Strážné a linka číslo devět zajišťuje trasu Trutnov - Žacléř.

Cyklobusy v Krkonoších loni přepravily přes 30.000 lidí a zhruba 2000 kol. V minulosti se kol v Krkonoších přepravovalo výrazně více. V Krkonoších a jeho podhůří mají cyklisté k dispozici téměř 900 kilometrů cyklotras.

V sobotu v Královéhradeckém kraji zahájily provoz také cyklobusy v Kladském pomezí na Náchodsku, Orlických horách nebo v oblasti Českého ráje. Kompletní přehhled sezonních linek pro přepravu jizdních kol v regionu je na webu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Královéhradecký kraj

Štítky ČR, rekreace, automobilová, cyklobusy, cykloturistika, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklobusy mají za sebou v Krkonoších letošní premiéru  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.