Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Hradeckou dopravu ještě víc zkomplikuje pondělní uzavření Pražského mostu

Větší dopravní zkouška v Hradci Králové dlouhé roky neproběhla. Nervy řidičů čeká slušný zátěžový test. Nejenže začala přestavba křižovatky Mileta, ale v pondělí se zavře další pro řidiče důležité místo, a to Pražský most v centru.

Projedou tudy jen záchranáři a vozy MHD, ostatní budou mít stopku. Pražský most se v pondělí 8. dubna pro dopravu uzavře. Během oprav mostu bude otevřená pouze jedna polovina mostu pro chodce, záchranáře a MHD. Uzavřen bude pro pěší také průchod pod mostem. Objízdná trasa povede přes nedaleký Tyršův most.

„Každý rok se snažíme spolu s Technickými službami o potřebnou údržbu alespoň jednoho hradeckého mostu. Údržbové práce památkově chráněné stavby jako je Pražský most nejsou ale jednoduché a musí se řádně připravit. Po konzultaci s památkáři je letos hotová  projektová dokumentace, navíc zde v polovině srpna povede trasa mezinárodního triatlonového závodu Ironman,“ uvádí náměstek primátorky pro oblast správy městského majetku Pavel Vrbický.

Přípravné práce zahájili stavbaři už v březnu. Na první dělníky bez dopravních omezení narazí kolemjdoucí a projíždějící řidiči o víkendu od 6. dubna. Na místě budou probíhat finální přípravné práce před samotným zahájením oprav 8. dubna. „Zhotovitel musel vyřešit dopravní situaci, kterou by mohly částečně zkomplikovat stavební práce na křižovatce Mileta. Na doporučení dopravního odboru města, policie a zástupců MHD přistoupil pouze k částečnému provozu na mostě, a to pro chodce, autobusy a záchranáře. Osobní auta budou muset využít krátkou objízdnou trasu přes Tyršův most,“ doplňuje Vrbický.

Práce potrvají do konce července letošního roku a vyjdou přibližně na šest milionů korun bez DPH. Stavbaři do léta obnoví antikorozní ochranu celého historického mostu, zajistí montáž ochranných sítí proti hnízdění ptáků a opraví chodníky.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Pražský most, doprava, Hradec Králové, MHD, provoz, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradeckou dopravu ještě víc zkomplikuje pondělní uzavření Pražského mostu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.