Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Silničáři na Miletě asfaltují, mění semafory a značky

V Hradci Králové na křižovatce Mileta silničáři pokračují v přípravných pracích před startem přestavby tohoto dopravního uzlu. V tomto týdnu připravují dopravní značení a provizorní komunikace. Už teď si řidiči ztěžují na dopravní zdržení.

Přípravné práce k rekonstrukci křižovatky Mileta pokračují. V tomto týdnu silničáři pokládají asfaltové směsi na provizorních komunikacích, připravují dopravní značení a semafory a demontují trakční vedení. Zároveň upozorňují řidiče, že hrozí dopravní komplikace a zdražení. Také se tak děje a řidiči už si stěžují.  Silničáři jim doporučili zvolit jinou trasu, která nepovede přes křižovatku Mileta, případně si vybrat jiný způsob dopravy. 

V Hradci Králové se oficiálně začíná s rekonstrukcí křižovatky Mileta na Gočárově okruhu mezi kampusem univerzity a areálem fakultní nemocnice. Kompletní přebudování bude stát více než 634 milionů korun a práce potrvají až do konce roku 2026. 

Rekonstrukce nejfrekventovanější silniční křižovatky v Hradci Králové je rozdělena do tří etap. Ta první oficiálně začne 2. dubna a potrvá do konce měsíce. Ta další začne 1. května a potrvá až do 30. dubna příštího roku. Závěrečná etapa se bude konat od 1. května 2026 až do konce roku.  

Během první etapy bude možné křižovatku po okruhu projet pouze ve vnějších pruzích, do kterých bude doprava svedena. „Vjezd i výjezd ze Zborovské ulice bude v provozu, v souvislosti se stavebními pracemi ale bude v první fázi uzavřena část Hradecké ulice v úseku od křižovatky Mileta po přechod pro pěší k objektu UHK,“ vysvětlila mluvčí magistrátu Kateřina Rohlíčková.  

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Novotný

Z článku není jasné, co bude probíhat za etapu mezi 1. květnem příštího roku (2025) a 30. dubnem 2026. ??? Předem děkuji za opravu článku a upřesnění. Jarda Novotný

Středa, 27. března 2024, 08:04Odpovědět

Silničáři na Miletě asfaltují, mění semafory a značky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.