Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Díky novým webovým stránkám by měli být lidé ohledně úprav Milety v obraze

Druhého dubna, to bude datum, který si musí červeně do kalendáře označit každý motoristy, cyklista i chodec v Hradci Králové, který se pohybuje kolem křižovatky Mileta. Změní se tady dopravní pořádky, a to celkem výrazně. K lepší informovanosti slouží lidem nový web.

S obavami vyhlížejí lidé začátek rekonstrukce křižovatky Mileta, důležitého dopravního uzlu blízko nemocnice. Na začátku dubna to všechno vypukne. Pro lepší sdílení informace byla zřízena speciální webová stránka www.hradeckralove.org/mileta, kde jsou zveřejňovány aktuální zprávy, mapky a další podrobnosti k rekonstrukci.

Kvůli rekonstrukci bude v první etapě od 2. dubna křižovatkou možné projet pouze jedním pruhem v každém směru. V souvislosti se stavebními pracemi bude také uzavřena část Hradecké ulice mezi křižovatkou a ulicí Akademika Heyrovského. Z Milety nepůjde odbočit směrem do centra města. Změny se dotknou i provozu MHD. U fakultní nemocnice dojde pro pacienty, sanitní vozy a personál nemocnice ke změně přikázaného směru jízdy na silnici spojující parkoviště u II. městského okruhu a provizorní parkoviště před vjezdem do areálu nemocnice.

Trasy pro pěší a cyklisty Křižovatkou Mileta budou mít možnost projíždět pouze automobily. Během její rekonstrukce je cyklistům, kteří jsou zvyklí využívat cyklostezku podél silničního okruhu v úseku od mostu u soutoku po okružní křižovatku Na Kotli, doporučena trasa podél Orlice. Pro pěší bude zřízený nový přechod přes silniční okruh u čerpací stanice, druhé místo pro přecházení je stávající přechod u zastávek MHD v blízkosti mostu u soutoku. Obchozí trasy pro pěší vedou podél fakultní nemocnice a severní částí Moravského Předměstí, kampusem UHK a areálem speciálních škol.

Schémata tras pro chodce a cyklisty budou v každé etapě přizpůsobena postupu stavebních prací. První etapa rekonstrukce křižovatky znamená i nutnou úpravu linek MHD, které křižovatkou projíždějí. Pro některé se trasa nezmění, pouze dojde k přesunu zastávky. Jiné linky se ale změně trasy nevyhnou. Žádná linka však nebude zrušena.

Křižovatkou projíždí osm denních, dvě školní a čtyři noční linky. Zastávky Heyrovského v Sokolské ulici, tedy na silničním okruhu, budou posunuty k čerpací stanici OMV. Pro linky, které jezdí od Třebše na terminál hromadné dopravy, bude zastávka Heyrovského zrušena.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Mileta, doprava, rekonstrukce, Hradec Králové, web, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky novým webovým stránkám by měli být lidé ohledně úprav Milety v obraze  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.