Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Žáci z Vocelovky zdarma seřídí světlomety, stačí přijet do dílen ve Vážní ulici

Kontrolu a seřízení světlometů u auta nebo motorky nabídne řidičům Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Vocelova v Hradci Králové. V rámci akce „Vidět a být viděn" mohou zájemci od 5. do 11. listopadu přijet do Centra odborného vzdělávání pro automobilový průmysl a dopravu ve Vážní ulici, kde žáci bezplatně světla seřídí pod odborným dohledem.

Dopravně bezpečnostní akce „Vidět a být viděn“ se zaměřuje na řidiče, chodce a účastníky silničního provozu. Přináší nejenom důležité informace a potřebnou osvětu, ale také praktické rady, jak si správně seřídit světlomety, včetně možnosti jejich bezplatné kontroly. Všem řidičům, kteří přijedou, bude provedena kontrola a seřízení světlometů, a to zcela zdarma. 

„Cílem této akce na naší škole je zvýšení bezpečnosti silničního provozu a zdůraznění nutnosti správného osvětlení motorových vozidel. Odborná škola Vocelovka patří mezi pilotní školy zapojené do projektu 'Vidět a být viděn'. Žáci v rámci své praxe pod vedením proškolených učitelů odborného výcviku zkontrolují a seřídí světlomety u automobilů řidičům, kteří přijedou do centra odborného vzdělávání na Slezském Předměstí,“ řekla náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast školství.

Dílny budou otevřeny od 5. do 11. listopadu 2018 od 8 do 14 hodin v Centru odborného vzdělávání pro automobilový průmysl a dopravu ve Vážní ulici č. p. 1098 v Hradci Králové na Slezském Předměstí.

Autoři | Foto Královéhradecký kraj

Štítky SOŠ, SOU, Vocelova, světla, servis, Vidět a být viděn, Hradec Králové, Martina Berdychová, Slezské Předměstí

Žáci z Vocelovky zdarma seřídí světlomety, stačí přijet do dílen ve Vážní ulici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.