Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Proměna hradecké Milety se přiblížila, řidiči to pocítí už v březnu

Jednou z priorit Hradce Králové je pro letošní rok přestavba křižovatky Mileta na silničním okruhu. Proměna by měla odstartovat v dubnu, řidiči si ale na dopravní omezení budou muset zvyknout už během března.

Stavbaři zahájí přípravené stavební práce na přestavbě Milety už v během března. V první etapě rekonstrukce bude průjezd křižovatkou možný pouze jedním, vnějším jízdním pásem. Uzavřena bude také část Hradecké ulice spojující Miletu s vnitřním hradeckým okruhem v úseku po ulici Akademika Heyrovského

Kompletní rekonstrukce jedné z nejfrekventovanějších křižovatek ve městě se uskuteční ve třech etapách, během kterých bude průjezd křižovatkou proměnlivě omezený podle průběhu stavebních prací. Ty potrvají do konce roku 2026 a vyjdou na více než 634 milionů korun vč. DPH.

Po dokončení stavebních prací vzniknou tři nové odlehčovací bypassy pro přímé odbočení doprava, nové zastávky MHD, pod křižovatkou povedou podchody pro chodce a cyklisty, které jim nabídnou obousměrné bezkolizní propojení mezi Moravským Předměstím a centrem Hradce, a výrazně tím zvýší i propustnost křižovatky pro automobilovou dopravu.

„Jedná se o velice komplikovanou stavbu, která má zajistit mimoúrovňové, bezpečné řešení chodcům i cyklistům. Velice podstatné je také zvýšení kapacity této křižovatky, která slouží vedle tranzitní dopravy především nejhustěji osídlené části Královéhradeckého kraje, tedy Moravskému Předměstí či Benešově třídě. Tomu odpovídá význam tohoto dopravního uzlu, kterým projíždí také sanitky záchranné služby či pacienti a návštěvy hradecké fakultní nemocnice. Vlastní rekonstrukce bude znamenat velké dopravní komplikace pro hradecké i mimohradecké řidiče. Proto je chci poprosit o trpělivost, dodržování pokynů a doporučení během této stavby a předem jim poděkovat za pochopení. Realizací tohoto projektu se Hradec dočká významné dopravní úlevy, na kterou už léta čeká mnoho Hradečanů,“ uvedla primátorka Pavlína Springerová.
 

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky Hradec Králové, doprava, přestavba, Mileta, duben

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Proměna hradecké Milety se přiblížila, řidiči to pocítí už v březnu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.