Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

ANEKTA: Některé jízdenky v hradecké MHD celkem citelně podraží

Cestující si v MHD v Hradci Králové připlatí. Některé druhy jízdného podraží od března až o 79 procent. To je případ jednotlivé jízdy placené čipovou městskou kartou nebo bankovní kartou, nově místo 14 korun zaplatí cestující 25.

Podle vedení Dopravního podniku bude jízdenka za 25 korun placená kartou mít nově platnost šedesát minut a bude přestupní. Zdraží i časové jízdenky, například roční jízdenka o deset procent na 4070 korun. Přestupní jízdenka koupená prostřednictvím SMS zprávy zdraží z 25 na 30 korun, cena přestupní jízdenky koupené u řidiče zůstane na 30 korunách. Také noční jízda bude dál za 30 korun. Čtyřiadvacetihodinová jízdenka podraží z 80 na 100 korun. Bezplatně se svezou děti do šesti let a jejich doprovod.  

ANKETA: Jízdenka placená městskou kartou v hradecké MHD podraží ze 14 na 25 korun. Co vy na to?

Celkem hlasovalo355 čtenářů

Pravdou je, že ceny šly nahoru naposledy před osmi lety, tedy v roce 2016 a město zvýšením cen jízdného, podle náměstka primátorky Miroslava Hlouška, muselo reagovat na růst inflace a zvýšení nákladů městského dopravního podniku. "S ohledem na inflaci a snahu stabilizovat dotaci města dopravnímu podniku jsme se rozhodli přistoupit k úpravě ceníku," řekl Miroslav Hloušek. Návrhy na zvýšení jízdného vedení města zvažovalo řadu měsíců.

Městský dopravní podnik by měl ročně ze zvýšeného jízdného získat navíc asi 12 milionů korun. Dosud měl ročně z jízdného asi 110 milionů korun. Dotace z rozpočtu města dopravnímu podniku má letos být 380 milionů korun, tedy stejně jako loni.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky ČR, správa, MHD, ceny, peníze, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANEKTA: Některé jízdenky v hradecké MHD celkem citelně podraží  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.