Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V dubnu začne ŘSD hledat společnost, která postaví obchvat Náchoda

Ředitelství silnic dálnic ČR (ŘSD) hodlá v dubnu zahájit výběrové řízení na stavbu obchvatu Náchoda. Stavba o předpokládané hodnotě 3,1 miliardy korun bez DPH má od 9. ledna vydané pravomocné stavební povolení. Začít by podle představ ŘSD měla ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku a trvat by měla tři roky.

"Na stavbu délky 7,4 km je odevzdán koncept projektové dokumentace pro provádění stavby. Zároveň se dokončuje majetkoprávní příprava," na síti X to uvedl generální ředitel ŘSD Radek Mátl. Dvacetitisícový Náchod patří v Královéhradeckém kraji k městům nejvíce zatíženým dopravou. O stavbu obchvatu město usiluje přes 20 let.

Odvolání, která proti stavebnímu povolení podaly dvě fyzické osoby a náchodský spolek Sbor dobrovolných občanů, ministerstvo dopravy minulý týden zamítlo. Současně ministerstvo potvrdilo stavební povolení, které loni v květnu vydal královéhradecký krajský úřad.

ŘSD loni v říjnu v trase obchvatu zahájilo záchranný archeologický výzkum. Práce by měly trvat sedm měsíců.

Obchvat Náchoda má stavební povolení. Stavět se začne ještě letos

Obyvatelé z Náchoda dostali opožděný vánoční dárek. A to v podobě stavebního povolení na dlouhá léta plánovaný obchvat města. To se podařilo získat na základě toho, že ministerstvo dopravy zamítlo tři odvolání. Ředitelství silnic a dálnic by mělo...

Obchvat bude dlouhý 6,5 kilometru a mimo město svede tranzitní dopravu ze silnice I/33 mezi Hradcem Králové a hraničním přechodem do Polska. Součástí stavby bude i 930 metrů dlouhá přeložka silnice I/14, která k Náchodu přivádí dopravu od Nového Města nad Metují a Rychnova nad Kněžnou.

Obchvat bude mít dva tunely o celkové délce 463 metrů, dvě mostní estakády celkem dlouhé 583 metrů a dvě mimoúrovňové křižovatky.

ŘSD nyní v Královéhradeckém kraji od září 2022 staví obchvaty Jaroměře na Náchodsku a Nové Paky na Jičínsku.

Největší aktuální stavbou ŘSD v Královéhradeckém kraji je od loňského listopadu výstavba dálnice D35 mezi Hořicemi na Jičínsku a Sadovou na Hradecku. Silnice v délce 10,5 kilometru bude stát 2,44 miliardy korun bez DPH a auta by po ní měla začít jezdit v roce 2025.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Náchod

Štítky ČR, silnice, stavby, obchvat, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V dubnu začne ŘSD hledat společnost, která postaví obchvat Náchoda  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.