Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cizinec řídil v Hradci opilý a nabídl policistům úplatek. Neuspěl

Mladý cizinec pocházející z jednoho státu bývalého Sovětského svazu nabídl hradeckým policistům úplatek. Při silniční kontrole nadýchal téměř dvě promile a situaci chtěl "vyřešit" právě úplatkem. Pokud by se nedopustil podplácení, za řízení pod vlivem alkoholu by mu hrozil rok ve vězení, teď mu hrozí až šest let.

V sobotu 27. října krátce před třetí hodinou ranní zastavili hradečtí policisté na výjezdu z Hradce Králové směrem na Třebechovice pod Orebem Škodu Octavia. Řidiče vyzvali k předložení dokladů, kromě řidičského průkazu, který prý nechal doma, měl ostatní doklady v pořádku.

Z dokladů strážníci zjistili, že se jedná o pětadvacetiletého cizince pocházejícího z jednoho státu bývalého SSSR, který v Česku dlouhodobě pobývá. Následně mu dali dýchnout a zkouška byla pozitivní. Přístroj ukázal 1,7 promile alkoholu. 

„Mezi první a druhou dechovou zkouškou cizinec hlídce nabídnul 2,5 tisíce korun za to, že to nebudou řešit a nechají ho odjet. Ačkoliv ho policisté opakovaně upozornili, že se dopouští dalšího protiprávního jednání, nabízenou částku ještě zdvojnásobil,“ řekla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Policisté ho zadrželi, převezli na služebnu, kde ho obvinili z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a podplácení. Pokud by se nedopustil podplácení, za řízení pod vlivem alkoholu by mu hrozil roční trest odnětí svobody, takto mu hrozí až šest let.

„Muž do protokolu uvedl, že byl se svými kamarády v jednom hradeckém klubu, kde si dal tři desítky a jednoho panáka vodky. Jelikož si nepřipadal opilý, sedl za volant. Nechtěl prý přijít o řidičský průkaz, tak policistům úplatek nabídl,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky Policie ČR, alkohol, úplatek, Hradec Králové, Sovětský svaz, Česko, Škoda Octavia, Třebechovice pod Orebem

Cizinec řídil v Hradci opilý a nabídl policistům úplatek. Neuspěl  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.