Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

V automobilce Škoda Auto začíná hromadná letní dovolená, v Kvasinách bude o týden delší

V automobilce Škoda Auto dnes začíná pravidelná celozávodní dovolená. V mladoboleslavském závodě II se podle informací týdeníku Škodovácký odborář první zaměstnanci vrátí k výrobním linkám z neděle na pondělí 7. srpna a ve Vrchlabí v pondělí 7. srpna. V závodě MB I a v továrně v Kvasinách budou mít volno o týden déle kvůli investicím do výroby.

Na třetí týden volna pro zaměstnance v Mladé BoleslaviI a v Kvasinách vyjednaly Odbory KOVO překážku na straně zaměstnavatele s náhradou 80 procent průměrné mzdy. "Podle toho, jak rychle se podaří uvést do provozu nové zařízení, je možné, že část zaměstnanců zejména v MB I půjde do práce již koncem třetího týdne, aby zařízení vyzkoušeli," napsal Škodovácký odborář.

Kvůli hromadné dovolené se výroba ve škodováckých závodech začala podle týdeníku postupně zastavovat minulý pátek.

Termín, na který připadá celozávodní dovolená ve Škodě Auto, využila Mladá Boleslav k opravě třídy Václava Klementa. Stavbaři s opravou jedné z nejvytíženějších ulic města začali v sobotu a pracovat budou ve dvou etapách do 3. srpna. "Tato část města se bude muset objíždět přes sídliště. Jedná se o klasickou celoplošnou opravu, využíváme termín, kdy je v automobilce celozávodní dovolená," řekla minulý týden mluvčí města Šárka Charousková. Komplikací podle ní může být, že se lidé nedostanou autem k hlavnímu vchodu nemocnice. Uzavřená je i autobusová zastávka Pod Nemocnicí a další dvě zastávky.

Škoda Auto v letošním prvním pololetí zvýšila odbyt skoro o 20 procent na 432.200 vozů. V samotném červnu odbyt podle dat mateřského koncernu Volkswagen meziročně vzrostl o 19,3 procenta na 78.700 aut, což je ale výrazné zpomalení z květnového růstu o 34,8 procenta.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Škoda Auto

Štítky ŠKODA AUTO a.s., automobilka, Kvasiny, Vrchlabí, oprava, Volkswagen, Václav Klement

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V automobilce Škoda Auto začíná hromadná letní dovolená, v Kvasinách bude o týden delší  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.