Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Silničáři pokračují ve stavbě protihlukových stěn na hradecké dálnici podle plánu

Ve Svobodných Dvorech v Hradci Králové bude klid. Ředitelství silnic a dálnic staví protihlukové stěny na dálnici D11, na místě je snížená rychlost, jiné omezení řidiče aktuálně nečeká.

Silničáři začali se stavbou protihlukových stěn na dálnici D11, která prochází městskou částí Svobodné Dvory v Hradci Králové. Hotovo by mělo být na konci letních prázdnin. Stavbaři betonové stěny postaví po obou stranách dálnice mezi 91. a 96. kilometrem. Jejich výstavba vyjde na téměř 100 milionů korun.

Začali jsme protihlukové stěny stavět na základě memoranda, které jsme uzavřeli jak s krajem, tak i s místními ještě předtím, než jsme začali stavět tento úsek dálnice D11," uvedl Jan Rýdl, tiskový mluvčí, ŘSD. Probíhají zemní práce, vrtání pilot, usazování armokošů, betonáž pilot, usazování sloupků a osazování jednotlivých panelových dílců.

My jsme kvůli tomu po zprovoznění dálnice prováděli měření a kontrolu dopravního zatížení, ale zároveň jak jsme slíbili v memorandu, tak jsme nechali zpracovat expertní hlukovou studii, která je s výhledem až do roku 2050. Potvrdila nám správnost osazení hlukových stěn na těchto místech," dodal Rýdl. Do 22. srpna čeká na řidiče minimální omezení, a to v podobě snížené rychlosti. Silničáři pracují na krajnici a v části přilehlého pruhu, i přesto se nadále jezdí v každém směru dvěma jízdními pruhy, jen jsou zúžené.

Stavět budou silničáři ještě po 22. srpnu, ale to už bude zcela vně dálnice. Pokud kdekoliv na české dálniční síti se objeví nebo vznikne situace, která zatěžuje hlukem své okolí, tak ji samozřejmě budou ji silničáři řešit, jak ukládá zákon a i podle naší odpovědnosti.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ČR, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři pokračují ve stavbě protihlukových stěn na hradecké dálnici podle plánu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.