Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nový obchvat Doudleb nad Orlicí je těsně před otevřením

Řidičům na Rychnovsku a obyvatelům Doudleb nad Orlicí se výrazně uleví. Ke konci měsíce totiž silničáři otevřou nový obchvat města. Měří necelé tři kilometry, začíná za Kostelcem a navazuje na obchvat Vamberka.

Ředitelství silnic a dálnic má jasný plán. V následujícím týdnu zprovozní nový obchvat Doudleb nad Orlicí, dlouhý 2 780 metrů. Přesně 27.června na silnici pustí kompletní provoz. Obyvatelé Doudleb si tak oddechnou především od transitujícího provozu těžké nákladní dopravy. Nyní ještě v úseku I/11 probíhají práce na napojení obchvatu na původní silnici I/11 a řidiči jezdí po objížďce kvůli krátkodobé úplné uzavírce. 

Obchvat o délce 2,78 kilometru vznikl severně od zástavby městyse. Začíná za Kostelcem nad Orlicí a na kruhovém objezdu u Vamberka navazuje na obchvat Vamberka. Součástí stavby jsou dvě protihlukové stěny o celkové délce 438 metrů. Obchvat staví sdružení společností Strabag a Mados za 148 milionů korun bez DPH.

Dosud silnice I/11 prochází severní částí městyse a vede v těsné blízkosti domů a také kolem doudlebského zámku. Na trase je několik nepřehledných křižovatek a prudké stoupání a klesání.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky ŘSD, Doudleby nad Orlicí, obchvat, silnice, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový obchvat Doudleb nad Orlicí je těsně před otevřením  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.