Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

České dráhy v Královéhradeckém kraji zítra ukončí provoz motoráků řady 810

České dráhy se změnou jízdních řádů od 11. června skončí v Královéhradeckém kraji s provozem motorových vozů řady 810 ze 70. a 80. let minulého století. Nahradí je modernějšími a pro cestující pohodlnějšími jednotkami řady 814 Regionova.

Motoráky řady 810 na spojích objednávaných Královéhradeckým krajem ještě jezdí na tratích mezi Meziměstím, Náchodem, Opočnem a Dobruškou a na trati mezi Teplicemi nad Metují a Adršpachem. Od 11. června je tam nahradí vozy 814 Regionova. "Vozy 810 půjdou do zálohy a cestující se s nimi setkají už jen zřídka v případě neplánované náhrady vozidel," řekl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Upravený jízdní řád od 11. června zavede pro sváteční dny 5. a 6. července dodatečné osobní vlaky na trati mezi Teplicemi nad Metují a Adršpachem. Právě ve sváteční dny jsou lokality skalních měst v Teplicích nad Metují a Adršpachu turisty velmi vyhledávané.

Změna bude také na trati 021 z Hradce Králové do Letohradu. Dva spěšné vlaky budou na trati v úseku Doudleby nad Orlicí – Letohrad a zpět jezdit v pracovní dny celoročně. Původně měly jezdit v pracovní dny jen do 30. června.

České dráhy na základě krajského tendru zajišťují od prosince 2021 v Královéhradeckém kraji drtivou část veřejné drážní dopravy. Podle desetileté smlouvy dopravce postupně nasadí 40 nových nízkopodlažních vlaků. Z toho sedm bude elektrických jednotek RegioPanter a zbylých 33 budou soupravy pro neelektrifikované tratě od polské společnosti PESA. Modernizace tak čeká až 70 procent všech vlaků v Královéhradeckém kraji.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, železnice, České dráhy, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České dráhy v Královéhradeckém kraji zítra ukončí provoz motoráků řady 810  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.