Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opravy zastaví vlaky na Náchodsku, pokračuje i výluka na Prahu

Kvůli opravě železniční trati nebudou v září jezdit vlaky mezi Hradcem Králové a Praskačkou a do konce prosince mezi Opočnem a Náchodem, a to včetně spojky Starkoč - Václavice. Vlaky po dobu výluky nahradí autobusy podle výlukového jízdního řádu.

Úsek Hradec Králové - Praskačka je součástí hlavní trati z Hradce na Prahu a výluka tam potrvá od 9. do 24. září. Od 11. září začne i v Podorlicku v úseku Opočno - Náchod včetně krátkého, ale o to důležitějšího Starkoč - Václavice, který plní funkci spojky hlavních tratí Týniště nad Orlicí - Broumov a Jaroměř - Trutnov. Vlaky tam nepojedou do 21. prosince.

V případě výluky mezi Hradcem a Praskačkou musí cestující podle Tomáše Fialy z Českých drah počítat s tím, že některé odjezdy jsou v dřívějších a některé příjezdy naopak v pozdějších časech a není tedy garantován přestup na navazující spoje. Například náhradní autobusové spoje za rychlíky odjíždějící z hlavního vlakového nádraží v Hradci Králové v 52. minutu směrem na Prahu nebudou na přípojné vlaky čekat. „Toto opatření platí i pro přímé kmenové spoje linky R10 jedoucí v trase Trutnov - Praha. To znamená, že náhradní autobusová doprava směrem na Prahu nečeká na vlaky od Trutnova. Cestující mohou využít náhradní spoje z Hradce Králové přes Pardubice,“ uvedl Fiala.

Po dobu výluky budou platit pro některé druhy jízdného tarifní výjimky. Výluka Hradec Králové - Praskačka navazuje na výluku v úseku Hradec Králové - Chlumec nad Cidlinou - Velký Osek - Poděbrady. Komplikace přinese cestujícím i výluka v Podorlicku, kde dráhy také počítají s dočasnými tarifními výjimkami. „Vlaková doprava na trati Jaroměř - Trutnov a opačně je zachována bez omezení,“ uvedl Fiala.

Podrobnější informace o výlukách a omezení lze najít na webových stránkách Českých drah.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vlaky, autobusy, doprava, jízdní řády, Hradec Králové, Praha, okres Náchod, Náchod, Václavice, Starkoč, Trutnov, České dráhy, Praskačka, Podorlicko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy zastaví vlaky na Náchodsku, pokračuje i výluka na Prahu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.