Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vlak ve Smiřicích projel návěstidlo. Nikomu se nic nestalo, na trati byla výluka

Ve Smiřicích na Královéhradecku včera dopoledne spěšný vlak projel odjezdové návěstidlo. Podle Drážní inspekce se vlak nedostal do dráhy jiného vlaku a nikdo nebyl zraněn. Na železniční trati na trase z Hradce Králové do Jaroměře byla po dobu vyšetřování události výluka.

Železniční trať mezi Hradcem Králové a Jaroměří patří k hlavním vlakovým trasám v Královéhradeckém kraji. Vlak projel odjezdové návěstidlo ve Smiřicích ve čtvrt na 12.

"Spěšný vlak jel z Hradce Králové do Svobody nad Úpou. Podle dostupných informací nedošlo k žádnému zranění, k žádné škodě ani k ohrožení jiných vlakových cest. Provoz byl omezen do 13:10," řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Nejčastější příčinou projetí návěstidla bylo v roce 2020 nedobrzdění a nerespektování návěsti při posouvání, uvedl Drážní úřad.

V letošním roce došlo k nejtragičtější události v železniční dopravě u obce Milavče v Plzeňském kraji. 4.srpna 2021 krátce po osmé hodině ranní se tady srazily dva vlaky na jednokolejové trati Plzeň-Domažlice-Furth im Wald. Pravděpodobnou příčinou nehody bylo právě projetí návěsti „Stůj“. Při srážce zemřeli tři lidé, včetně obou strojvůdců a desítky dalších byly zraněny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky vlak, Smiřice, návěstidlo, Královéhradecký kraj, Drážní inspekce, výluka, nehoda, železnice, vyšetřování, Hradec Králové, Jaroměř, Drážní úřad, Svoboda nad Úpou, Plzeňský kraj, Milavče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mira Štefka

nevím, co je špatně.

Čtvrtek, 30. prosince 2021, 19:03Odpovědět

Vlak ve Smiřicích projel návěstidlo. Nikomu se nic nestalo, na trati byla výluka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.