Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policejní motorkáři vyrazí s dalšími vyznavači jedné stopy na společné jízdy

Celorepublikový projekt "Začněme spolu aneb kolama dolů" odstartuje 22. dubna 2018 na polygonu ve Vysokém Mýtě. Do projektu se zapojí všechna výcviková centra v České republice, která se zabývají výukou bezpečné jízdy.

Cílem preventivního projektu "Začněme spolu aneb kolama dolů", za kterým stojí dopravní policisté ve spolupráci s Asociací center pro zdokonalovací výcvik řidičů Autoklubu ČR, je oslovení motorkářů, prezentace nových bezpečnostních prvků motorkářům a zprostředkování praktického vzdělávání a zdokonalování řidičů motocyklů na začátku motorkářské sezóny. Primárně jde o snížení následků a počtu dopravních nehod zaviněných motorkáři a zároveň o osvětu všech účastníků silničního provozu, aby zdokonalování se v řidičských dovednostech považovali za aktivní prvek vlastní bezpečnosti.

V Královéhradeckém kraji se policejní motorkáři s dalšími vyznavači jedné stopy setkají 5. května 2018. „Nejprve se sejdeme v 09:00 h na parkovišti v Deštném v Orlických horách pod "Martou II" (50.3006894N, 16.3601286E), odkud v 10:00 vyjedeme na cestu, jejíž cíl bude v Hradci Králové. Konkrétně v areálu letiště v dopravně výcvikovém centru S-Drive zhruba kolem 12:00. Zde se setkáme s těmi motorkáři, kteří s námi na jízdu z Deštného nevyrazili.“ uvedli policisté v tiskové zprávě.

Trasa vyjížďky dle slov šéfa dopravních policistů v kraji plk. Ing. Petra Duška, který se sám vyjížďky bude účastnit, povede z Deštného směrem na Orlické Záhoří a dále do cíle po oblíbené trase motorkářů převážně po silnicích II. třídy v rámci zvláštního užívání.

Na jednotlivé jízdy se můžou účastníci hlásit prostřednictvím formuláře na webových stránkách Policie ČR. Počet motorkářů na jednu jízdu je z kapacitních důvodů limitován na maximální počet 200 účastníků.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky projekt, Česko, Vysoké Mýto, Autoklub České republiky, Policie České republiky, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní motorkáři vyrazí s dalšími vyznavači jedné stopy na společné jízdy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.