Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Roste počet nehod, od nichž viníci ujeli

V období leden - červenec 2018 bylo na pozemních komunikacích v České republice evidováno 10 110 dopravních nehod, od kterých jejich viníci ujeli. Tyto nehody se na všech nehodách podílí 17,2 %, v průměru tak od přibližně každé 6 nehody viník odjede. Historicky se jedná o nejvyšší podíl od vzniku samostatné České republiky. V důsledku těchto nehod bylo v letošním roce usmrceno již 8 osob. Vloni ve stejném období neodjel viník od žádné smrtelné nehody.

„Ujetí od dopravní nehody je jedna nejhorších věcí, které se může řidič dopustit. Kromě toho, že je to nezákonné, je takové chování také naprosto nemorální. Včasná pomoc u těžkých zranění rozhoduje v řadě případů o tom, jak vážné následky si oběť nehody odnese a někdy i o tom, jestli člověk zůstane na živu,“ řekl pověřený vedoucí BESIP Tomáš Neřold. V některých případech ujetí od nehody se sice jedná o méně závažné střety, celkově je ale evidován i výrazný počet zraněných osob u nehod, od nichž viníci ujeli.

Na postihy za ujetí od dopravní nehody pamatuje také legislativa. Mimo finanční sankce a možné udělení zákazu činnosti, spočívajícím v zákazu řízení vozidel, se za neprodlené nezastavení vozidla a nedovolené opuštění místa dopravní nehody, příp. neprodlené nevracení se na místo dopravní nehody po poskytnutí nebo přivolání pomoci nebo po ohlášení dopravní nehody v bodovém hodnocení řidičů eviduje 7 bodů.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky bezpečnost, doprava, BESIP, silnice, havárie, dopravní nehoda, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roste počet nehod, od nichž viníci ujeli  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.