Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Neděle byla ve znamení tragické nehody. Cyklista nepřežil srážku s autobusem u Hajnice

Na rušnou silnici I. třídy do obce Hajnice na Trutnovsku se včera odpoledne sjely všechny složky IZS. Došlo tu ke střetu cyklisty s autobusem, který jel po hlavní silnici. Cyklista nehodu nepřežil. Silnice byla přibližně dvě a půl hodiny uzavřena.

„K dopravní nehodě došlo v 16:35, na místě byly všechny složky IZS. Cyklista i přes veškerou snahu lékařů zraněním na místě podlehl. U pětačtyřicetiletého řidiče autobusu byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. U cyklisty byla nařízena soudní pitva," prozradila policejní mluvčí Eliška Majerová.

Podle prvotního šetření začal čtyřiasedmdesátiletý cyklista náhle, bez jakéhokoliv náznaku o změně směru jízdy, odbočovat vlevo na vedlejší silnici v době, kdy ho předjížděl autobus. V autobusu k žádnému zranění nedošlo, řidič cestoval sám.

Dopravní nehoda se udála na hlavním silničním tahu mezi Hradcem Králové, Jaroměří a Trutnovem. Proč k nehodě došlo je v šetření policistů.

V uplynulém týdnu se stalo hned pět dopravních nehod s tragickým koncem. „Takový počet dopravních nehod se smrtelným zraněním během jednoho týdne jsme v průběhu 10 let ještě nezaznamenali. Od začátku letošního roku se jedná již o sedmnáctou oběť našich silnic,“ dodala Majerová. Za loňský rok se stalo ve stejném období patnáct dopravních nehod s úmrtím. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, nehoda, cyklista, autobus, smrt, Hajnice, Trutnovsko, silnice, dopravní nehoda, okres Trutnov, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neděle byla ve znamení tragické nehody. Cyklista nepřežil srážku s autobusem u Hajnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.