Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Prázdninový provoz v Hradci využívají silničáři, opravuje se v centru i na okrajích města

Letní měsíce, kdy je intenzita dopravy ve městě nižší než obvykle, jsou v Hradci Králové opět ve znamení silničních oprav. Kompletní rekonstrukcí prochází část silnice spojující Malšovice s Malšovou Lhotou, po etapách se opravuje druhý silniční okruh v úseku mezi malšovickým nadjezdem a křižovatkou za mostem přes Labe u fakultní nemocnice.

„Opravy komunikací, které jsou v majetku města, provádějí hradecké technické služby částečně samy v rámci své činnosti, především pokud jde pouze o lokální opravy chodníků, cyklostezek nebo zbroušení povrchu silnice a položení nového asfaltového koberce. Větší opravy nebo pokládky nových chodníků zajišťují pro technické služby subdodavatelské firmy. Ročně technické služby za údržbu a opravy městských komunikací vydají přes 55 milionů korun,“ říká náměstek primátora pro oblast správy majetku města a městských organizací Pavel Marek (ANO). 

Letos během léta město takto opraví chodníky v ulicích Moravská, K Metelce, Gebauerova, P. Jilemnického, U Střelnice, Poštovní, Jana Koziny nebo cyklostezku podél ulice Akad. Bedrny u Kauflandu. Nový povrch vozovky již mají nebo budou mít části ulic Veverkova, Piletická, Předměřická, Hradební a další. Opravuje se i schodiště v Jiráskových sadech, dokončují se také terénní úpravy parkoviště na nábřeží Labe u fakultní nemocnice montáží betonových vodicích stěn a úpravou odvodnění. Jednoduchými úpravami na komunikacích dojde i ke zřízení nových parkovacích stání, například v Brandlově ulici.

V minulém týdnu začala rekonstrukce části komunikace spojující Malšovice s Malšovou Lhotou. Opravuje se silniční povrch Úprkovy ulice, dojde i na nové chodníky a opravy stávajících, vybudování nové zastávky MHD, úpravu zeleně a doplnění osvětlení. Jedná se o sdílenou investici města Hradce Králové a Královéhradeckého kraje, který je majitelem silnice. Jde o poslední etapu celkové rekonstrukce této komunikace v úseku od malšovického nadjezdu až do Svinar.

Ředitelství silnic a dálnic i letos lokálně opravuje druhý silniční okruh. Doposud práce probíhaly na Gočárově okruhu u malšovického nadjezdu, od 14. července by měli silničáři opravovat úsek od křižovatky Mileta až po křižovatku s Rašínovou třídou, resp. „hradubickou“ silnicí I/37. Na této komunikaci zároveň pokračuje stavba protihlukových stěn.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky silničáři, opravy, Hradec Králové, silnice, oprava, Labe, chodník, Malšovice, Pavel Marek, ANO 2011, Jan Kozina, Kaufland

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prázdninový provoz v Hradci využívají silničáři, opravuje se v centru i na okrajích města  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.