Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Doprava

V Česku chybí denně až dva tisíce parkovacích míst pro kamiony. Výstavbu komplikuje složitá příprava staveb

Podle posledních odhadů chybí v Česku denně až dva tisíce parkovacích míst pro kamiony, které musí absolvovat povinnou pauzu. Nejde přitom jen o problém, který se týká tranzitních silnic v tuzemsku. S nedostatkem parkovacích míst se potýkají...

POLITICKÁ KORIDA: Mají se do Hradce Králové vrátit cyklověže? Ptáme se zastupitelů

Ještě před pár lety měl Hradec Králové dvě takzvané cyklověže, díky kterým se krajská metropole měla stát vzorem pro ostatní města ve střední Evropě. Jedna stála u obchodního centra Futurum, druhá naproti hlavnímu vlakovému nádraží. Dnes město...

Osmnáctiletý mladík s 1,5 promile naboural v půjčeném autě. U toho se natáčel na telefon

Co vysvětlovat má teprve osmnáctiletý mladík, který v Nové Pace na Jičínsku způsobil dopravní nehodu. Kromě toho, že byl pod vlivem alkoholu se v době nehody natáčel do mobilní telefon. Před policejní hlídkou se přiznal, že ani nemá řidičák.

V říjnu na silnicích v hradeckém kraji zemřeli dva lidé, meziročně stejně

V říjnu zemřeli při dopravních nehodách na silnicích v Královéhradeckém kraji dva lidé, stejně jako loni v tomto období. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 29 životů.

Je čas přezout, vzkazují policisté. Kdy je potřeba nasadit zimní pneumatiky?

Policisté upozorňují na blížící se zimu. V souvislosti s ní by řidiči měli myslet na včasné přezutí na zimní pneumatiky. V případě vozidla, které je obuté do letních pneumatik, může být brzdná dráha na namrzlé vozovce až o čtvrtinu delší.

Dodávka probourala v Rokytnici v Orlických horách svodidla

Dřívější stmívání, mokrá a někdy namrzlá vozovka pokrytá listím, to všechno teď rozhodně nehraje do karet řidičům. I hasiči v Královéhradeckém kraji se nenudí. V Rokytnici v Orlických horách vytahovali dodávku, která zaparkovala za svodidly.

ANKETA: Zaskočily vás kolony v centru Hradce Králové?

Dalo se to čekat a potvrdilo se to. V centru Hradce Králové u vily Anička se tvoří v dopravní špičce ve všech směrech kolony. Důvodem je pokládka nového asfaltu. Řidiči se musí obrnit do neděle.

Silnice na hrázi rybníku Broumar v Opočně bude od zítřka opět průjezdná

V Opočně na Rychnovsku zítra otevřou opravenou silnici, která vede po zrekonstruované hrázi rybníka Broumar. Celý úsek silnice z Opočna na obec Semechnice je uzavřen od jara.

Tmavší oblečení je ve tmě risk, volte světlejší a reflexní prvky, radí policie

Ranní mlhy, dřívější stmívání, to všechno nahrává srážkám s chodci. Policisté znovu připomínají, že na cestu do práce a do školy i zpátky domů je potřeba mít na sobě reflexní prvky a vhodné oblečení.

Na budoucím obchvatu Náchoda začínají pracovat archeologové

Archeologové obsadili trasu budoucího obchvatu Náchoda, na který město čeká už přes dvacet let. Řidiči by se po nové silnici dlouhé přes sedm kilometrů mohly poprvé projet do tří let.

Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.