Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V sobotu se otevírá safari ve Dvoře Králové. Platit budou přísná pravidla

Od 15. května se v zoologické zahradě ve Dvoře Králové nad Labem otevírá safari Josefa Vágnera. Lidé budou moct využít trucky, safaribusy i vlastní auta. Souběžně s Africkým safari se otevírá i to lví, do kterého je vjezd možný jen ve vlastním vozidle.

„Antilopy losí, watusi, zebry, pakoně či žirafy v tomto týdnu osidlují výběhy Afrického safari Josefa Vágnera. Skupiny kopytníků se rozrostly o desítky mláďat, v safari nově přibyly také originální kamenné rozcestníky, jejichž vzhled odráží skutečné rozcestníky v afrických rezervacích,“ popisuje mluvčí zahrady Zuzana Boučková.  

V zoologické zahradě i nadále platí přísná hygienická opatření. Při pohybu v areálu i safari je povinnost mít zakryté ústa respirátorem minimální třídy FFP2. Dále je nutné dodržovat rozestupy. Nedovolené je také shlukování lidí, kteří nejsou ze společné domácnosti. Zavřené zůstávají pavilony, obchod se suvenýry i restaurace. Otevřená je pouze Galerie obrazů Zdeňka Buriana v Neumannově vile. 

Stále také platí pravidlo, že do areálu zoologické zahrady může maximálně tři tisíce návštěvníků v jeden okamžik. I to je jeden z důvodů, proč jdou vstupenky do safari parku koupit pouze online. Až do konce května má zahrada vstupné pro zdravotníky zdarma.  

„Jde o formu poděkování za jejich obětavou práci v době koronavirové krize. K uznání volného vstupu postačí prokázat se pracovní kartou, průkazkou či jiným pracovním potvrzením,“ vysvětluje Boučková. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky safari, Dvůr Králové, výlet, zoo, otevření, rozvolnění, víkend, bus, safaribus, Dvůr Králové nad Labem, zoologická zahrada, Josef Vágner, Zdeněk Burian, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sobotu se otevírá safari ve Dvoře Králové. Platit budou přísná pravidla  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.