Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Seniorka za volantem nadýchala dvě promile. Místo řidičáku z peněženky tahala slevové kupony

Hned dva řidiči na Náchodsku volali na policii o podezřelém osobním autu. Jeho řidička kličkovala po silnici, najížděla na ostatní vozidla a prudce měnila rychlost. Situaci tak vyjela zkontrolovat hlídka policie, která podle SPZ zjistila majitele. Byla jim šestaosmdesátiletá žena z Náchodska. Na výzvu zastavení nereagovala a sama od sebe se zastavila až ve Velkém Poříčí v ulici Za Teplárnou před obchodem.

„Policisté řidičku vyzvali k předložení všech potřebných dokladů. Jelikož reagovala velmi zpomaleně a zmateně, musela ji být výzva opakována,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Seniorka začala pátrat ve své peněžence. Místo řidičského průkazu však vypadlo několik slevových kuponů. Po chvíli se ji podařilo kartičku najít a předložit hlídce.  

Doklady byly v pořádku. Dalším krokem byla dechová zkouška. Ta vyšla s pozitivním výsledkem – na displeji se ukázala hodnota dvou promile. „Na místě ji byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda,“ dodal mluvčí.  

Policie následně zjistila, že v podnapilém stavu jela domů z Police nad Metují. Podle jejích slov vypila před jízdou dvě desítky. Během nebezpečné jízdy nezpůsobila žádnou dopravní nehodu, nic nepoškodila a nikoho nezranila. Za spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky ji hrozí až rok za mřížemi a pokuta.  

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky policie, alkohol, řidič, senior, slevové kupony, Náchodsko, Velké Poříčí, okres Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka za volantem nadýchala dvě promile. Místo řidičáku z peněženky tahala slevové kupony  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.