Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Meteorologové vydávají další varování před větrem. Platit bude pro část kraje

Meteorologové vydávají další varování před silným větrem. V nárazech může dosahovat rychlosti až 65 kilometrů v hodině. Na horách pak dokonce i stokilometrové rychlosti. Na některých místech Královéhradeckého kraje může začít foukat kolem desáté dopoledne. Varování platí až do 19:00.

Varování meteorologů platí především pro oblasti kolem Náchoda, Nového Města nad Metují, Dobrušky a Rychnova nad Kněžnou. Nejvíce zasaženými pak budou Orlické hory. Poslední varování meteorologů skončilo včera odpoledne. Silný vítr může foukat i na některých místech v sousedním Pardubickém kraji, Vysočině, na Moravě a ve Slezsku. 

„Vítr může lámat stromy a způsobit menší škody na budovách. Hrozí komplikace v dopravě, při řízení a pohybu venku je potřeba být opatrný,“ upozorňují meteorologové. V případě sílícího větru by měli lidé zabezpečit okna, uklidit zahradní nábytek a nenechávat venku domácí mazlíčky. Meteorologové doporučují omezit horské túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií. 

Dnes bude na východě Čech z počátku jasno až polojasno. K večeru bude oblačnosti od západu přibývat. Nejvyšší denní teploty se budou držet mezi 26 až 29 °C. Na horách pak naměříme 21 až 24 °C.  

V dalších dnech se začne počasí kazit. Od středy se začne ochlazovat a přidají se častější dešťové přeháňky. Už na konci týdne budeme měřit jen kolem 14 stupňů se zataženou oblohou. Mírné zlepšení jde podle dlouhodobé předpovědi očekávat nejdříve po víkendu. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS ČR

Štítky vítr, varování, ČHMU, počasí, Královéhradecký, kraj, výstraha, předpověď, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, Morava, Náchod, Rychnov nad Kněžnou, Kraj Vysočina, Nové Město nad Metují, Dobruška, Slezsko, Orlické hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové vydávají další varování před větrem. Platit bude pro část kraje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.