Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Trutnov zřídil dočasnou noclehárnu. Služby využila těhotná žena i lidé bez domova

V Trutnově letos poprvé fungovala takzvaná noclehárna. Tu mohli využít lidé v nouzi, kteří neměli kde přespat. Návštěvníci noclehárny měli k dispozici lůžko, teplou sprchu i drobné občerstvení. Od 11. ledna do 31. fungovala v ulici Na Dvorkách. Službu využilo 16 lidí.

„Chtěli jsme tímto projektem pomoci osobám v nouzi, které v největších mrazech neměli kde přespat. Zároveň tak získali možnost navázat kontakt se sociálními pracovnicemi a nastartovat řešení své obtížné situace,“ řekl starosta Trutnova Ivan Adamec (ODS). 

Ačkoliv služby využilo (v uvozovkách) jen 16 lidí, celkem šlo o 336 přespání v nejmrazivějších dnech tohoto roku. „Šlo například o osobu, která v souvislosti s pandemií ztratila zaměstnání, jehož součástí bylo i ubytování,“ potvrdila ředitelka Mostu k životu Trutnov Monika Hillebrandová. Podle jejích slov služeb využila i jedna těhotná žena. Té bylo nabídnuto pomoci azylového domu.  

Noclehárna fungovala každý den od 19:00 do 7:00. Uživatelé měli k dispozici lůžko, teplou sprchu, možnost ošacení, praní prádla i drobnou potravinovou pomoc. „Zvažujeme, že noclehárnu zřídíme i pro další zimní období, zhruba od listopadu 2021 do března 2022,“ dodává Tomáš Eichler (Piráti a nezávislí Trutnov), místostarosta města Trutnova. 

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky Trutnov, noclehárna, služba, zima, využití, pomoc, Mostu k životu, Ivan Adamec, ODS, Česká pirátská strana, Most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov zřídil dočasnou noclehárnu. Služby využila těhotná žena i lidé bez domova  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.