Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hradecká charita vyhlásila sbírku na pomoc rodinám v Indii zasaženým pandemií

Diecézní charita Hradec Králové vyhlásila veřejnou sbírku na pomoc rodinám v Indii zasaženým pandemií covidu-19. Pomoc bude směřovat rodinám, pro které indičtí partneři charitního projektu Adopce na dálku již zřídili léčebná centra.

"K lidem ve zmíněných oblastech nás pojí dlouholetá přátelství, proto jsme se rozhodli pomoci, když vidíme, jak těžkými zkouškami nyní prochází. Předem upřímně děkuji všem, kteří se do sbírky zapojí a projeví tak svoji solidaritu a lidskost," uvedla ředitelka Diecézní charity Hradec Králové Aneta Maclová.

Finanční dary určené na pomoc indickým sirotkům, strádajícím rodinám a nemocným lze zasílat na sbírkové konto 1387434288/2700 s variabilním symbolem 54000. Další informace lidé naleznou na www.hk.caritas.cz a www.adopce.hk.caritas.cz.

Indie za poslední den hlásí rekordní nárůst nových případů koronaviru, 412.262. Zemřelo dalších 3980 nakažených, také nejvíce od začátku pandemie. Nemocnice v zemi nejsou schopny přijímat nové pacienty.

"V uzavřených školách jsme zřídili provizorní zdravotnická střediska, kde pomáháme nemocným. Katolická církev v Bangalore také provozuje tři nemocnice. Kromě toho vypomáháme pozůstalým uspořádat důstojné poslední rozloučení. Budeme nesmírně vděční za jakoukoliv pomoc," uvedl indický arcibiskup v Bangalore Peter Machado, který je partnerem hradecké Diecézní charity v projektu Adopce na dálku a rozvojové pomoci.

Čeští dárci podle vedoucího projektu Adopce na dálku Vojtěcha Homolky už loni na jaře v době lockdownu přispěli na potravinovou pomoc hladovějícím v Indii částkou přes jeden milion korun. "Pomohli tak více než 2000 chudých rodin," uvedl Homolka.

V Indii s více než 1,3 miliardy obyvatel se dosud koronavirem nakazilo přes 21 milionů lidí, z nich 230.168 zemřelo. Více lidí než v Indii se v celosvětovém srovnání infikovalo jen ve Spojených státech, celková smrtelná bilance je v Indii třetí nejvyšší na světě po USA a Brazílii.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, Indie, církve, koronavirus, charita, Hradec Králové, rodina, pandemie, USA, Katolická církev, Bengalúru, Peter Machado, Brazílie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká charita vyhlásila sbírku na pomoc rodinám v Indii zasaženým pandemií  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.