Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dům dětí a mládeže v Hradci Králové se chystá na rozšíření aktivit. Potřeba bude negativní test

Městský Dům dětí a mládeže (DDM) v Hradci Králové očekává velký zájem o rozšíření svých aktivit. Zájmové činnosti se chystá rozšířit od příštího týdne. Vláda v pondělí rozhodla, že se díky zlepšení epidemické situace mohou ve střediscích volného času v několika regionech včetně Královéhradeckého kraje od úterý setkávat uvnitř skupiny tří dětí a venku 20 dětí.

"Všechno chystáme tak, abychom od příštího týdne činnosti spustili. V současnosti oslovujeme rodiče, jakým způsobem se děti budou střídat, zjišťujeme zájem. Podle toho zájmovou činnost zorganizujeme. Očekáváme velký zájem. Tam, kde to jde, už probíhá výuka v režimu jeden na jednoho," řekl ředitel hradeckého DDM Vojtěch Horák.

Hradecký DDM, který zřizuje město, má asi 1.100 žáků, včetně necelé stovky dospělých. "Výuky, včetně té distanční on-line se v současnosti účastní asi 40 procent. V režimu jeden na jednoho funguje nyní například chovatelství, modelářství nebo keramika, jde o desítky lidí. On-line jede například výuka kytary nebo cvičení," řekl Horák.

Podmínkou účasti na výuce je negativní test na koronavirus. Dítě může předložit potvrzení o testu z odběrového místa v nemocnici nebo třeba jen čestné prohlášení o testu ze školy. Antigenní test nesmí být starší než 72 hodin, přesnější PCR test musí být provedený v posledních sedmi dnech. Testem se nemusí prokazovat očkovaní a děti, které prodělaly COVID-19 v uplynulých 90 dnech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto barak.cz

Štítky ČR, školy, koronavirus, děti, Hradec Králové, Dům dětí a mládeže, Královéhradecký kraj, Vojtěch Horák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dům dětí a mládeže v Hradci Králové se chystá na rozšíření aktivit. Potřeba bude negativní test  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.