Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Trutnově skončil unikátní projekt. Aplikace umožnila snadnější dohledání majitele zaběhnutého psa

Od listopadu začala v Trutnově fungovat takzvaná ZAMPI pátračka. Šlo o pilotní projekt, který zatím nefungoval v žádném jiném městě v republice. Aplikace umožňovala snadnější dohledání majitele zaběhnutého psa. Nyní soukromá společnost s městem ukončila spolupráci.

„Bohužel soukromá strana, která nás s tímto nápadem vloni oslovila, nakonec sama z projektu odchází a ukončuje ho. My nemáme řádnou licenci, abychom v něm mohli pokračovat. Původně jsme ze Zampi pátračky měli velmi dobrý pocit, vypadala slibně, ale občas se stává, že pilotní projekty nesplní očekávání a nevyjdou,“ řekl starosta Trutnova Ivan Adamec (ODS). Dodal, že náklady spojené s provozem hradila soukromá společnost.  

V rámci projektu si mohli lidé v Trutnově pořídit speciální známku s QR kódem. Díky ní pak bylo snadnější dohledat páníčka zaběhnutého domácího mazlíčka. Ambiciózní projekt, který fungoval na on-line databázi, nyní končí.  

U zaběhnutého psa stačilo naskenovat QR kód. Na chytrém telefonu se tak ihned objevila informace o jeho majiteli – včetně adresy a telefonního čísla. „Sám majitel zvířete si určil, které údaje budou viditelné a veřejné,“ řekl před časem Zdeněk Rinth ze společnosti Zampi. 

Nálezce tak může kontaktovat přímo majitele zaběhnutého pejska. Ten se tak domů vrátí rychleji a bez asistence městské policie nebo útulku. ZAMPI pátračku a známku s QR kódem radnice poskytovala zdarma všem majitelům psů.  

Proč službu společnost ukončila nikdo ze zástupců ZAMPI nesdělil. Redakce se se společností pokusila spojit v e-mailové konverzaci. Do vydání článku však nedostala žádnou odpověď.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky pes, QR, známka, Trutnov, projekt, pilotní, konec, ZAMPI, Ivan Adamec, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově skončil unikátní projekt. Aplikace umožnila snadnější dohledání majitele zaběhnutého psa  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.