Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dnes se spouští registrace k očkování padesátníků. V ČR jich žije skoro 700 tisíc

Dnešním dnem se spouští registrace k očkování proti covidu-19 pro další skupinu. Nyní jsou na řadě zájemci, kteří věkově spadají do kategorie od 50 - 55 let. V ČR jich žije 686 tisíc.

Dosud bylo lidem ve věku 50 až 59 let, kteří patří do některé z prioritizovaných skupin podáno, více než 373 tisíc vakcín a dokončené očkování má 118 tisíc z nich.

V Česku se proti nemoci způsobené novým typem koronaviru, který se v zemi poprvé objevil loni na začátku března, očkuje od konce prosince. Od té doby bylo podáno více než 3,2 milionu dávek vakcíny a dokončené očkování má milion obyvatel.

Zájemci o očkování proti covidu-19 v kategorii 50-55 let se mohou registrovat na webu ministerstva zdravotnictví. Více o očkování se lidé dozví na www.ceskoockuje.cz

Jako první se začalo s očkováním zdravotníků a obyvatel a zaměstnanců domovů pro seniory a dalších zařízení sociálních služeb. Od poloviny ledna se očkují také nejstarší senioři nad 70 let, postupně se od začátku března spouští také další věkové skupiny.

Přednost dostali také učitelé, pracovníci v sociálních službách, osoby pečující o druhé nebo také armáda, hasiči, policisté a další zaměstnanci integrovaného záchranného systému a kritické infrastruktury. Přednost před vrstevníky mají také chronicky nemocní, pro které by nemoc znamenala vyšší riziko nebo pečující osoby. 

Na konci prázdnin bude mít obě dávky vakcíny 60 procent obyvatel Královéhradeckého kraje

Vedení Královéhradeckého kraje předpokládá, že i za předpokladu současných dodávek vakcín do regionu by mělo mít na začátku srpna očkování proti koronaviru zhruba 60 procent místních obyvatel. V kraji zdravotnici vyočkují týdně většinu dodaných...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZKHK | Zdroj ČTK

Štítky očkování, 50, registrace, covid, koronavirus, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes se spouští registrace k očkování padesátníků. V ČR jich žije skoro 700 tisíc  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.