Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Za rekonstrukci prostoru před stadionem Hradec Králové ušetří. Město získalo dotaci

Na podzim loňského roku se v Hradci Králové začalo s rekonstrukcí prostranství před zimním stadionem. Radnice počítala, že zhruba 15 milionů korun zaplatí z vlastní kapsy. Zkusila však štěstí a zažádala o dotaci. Z té nakonec zaplatí 4,2 milionu korun. Město tak ušetří zhruba třetinu nákladů.

„Hned na začátku tohoto investičního záměru jsme požádali o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu v rámci bezpečnosti dopravy a cyklodopravy,“ upřesňuje náměstkyně primátora Monika Štayrová (ANO). Příjem dotace tento týden schválila rada města.  

Kompletně hotovo má být před zimním stadionem do konce června. Cílem bylo propojit trasy mezi Jiráskovými sady, Křižíkovou ulicí, Komenského ulicí a ulicí Československé armády. Na ty bude napojena i lávka přes Orlici za stadionem.  

„Stavební práce zatím pokračují podle stanoveného harmonogramu, většinu jich už máme za sebou. Dokončena je část před zimním stadionem a cyklostezka směrem k Hučáku, upravovat se zde bude už jen zeleň. Práce se teď přesunuly před hotel Zimní stadion, kde se buduje nové parkoviště,“ říká náměstek primátora Jiří Bláha (ODS). 

V posledních dvou měsících budou dělníci dodělávat drobné úpravy a instalovat mobiliář. Osazené budou například lavičky, veřejné osvětlení, stojany na kola a odpadní koše.  

Ohodnoť článek

Foto Kateřina Šmídová (MMHK)

Štítky Hradec Králové, dotace, zimní stadion, rekonstrukce, prostranství, uzel, doprava, Monika Štayrová, ANO 2011, Československá armáda, Jiří Bláha, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za rekonstrukci prostoru před stadionem Hradec Králové ušetří. Město získalo dotaci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.