Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zoologická zahrada ve Dvoře Králové safari zatím neotevře. Počká na lepší počasí

Safari Park Dvůr Králové nad Labem posunul kvůli chladnému počasí otevření areálů afrického a lvího safari o týden na 15. května z původně plánovaného 8. května. V africkém a lvím safari návštěvníci projíždějí mezi zvířaty vlastními vozy. Zoo patří Královéhradeckému kraji a je nejnavštěvovanějším turistickým cílem v regionu.

Loni zoo areály safari otevřela 27. dubna a předloni již 19. dubna.

Otevřením areálů safari s volně žijícími zvířaty v zoo tradičně začíná hlavní návštěvnická sezona. Pokud se nezmění epidemická opaření, budou moci lidé africké a lví safari navštívit od 15. května pouze vlastními automobily. Jízda větších skupin lidí po safari takzvanými safaribusy či afrikatrucky zatím nebude možná.

Zatím má zoo od 12. dubna otevřený pouze venkovní areál pro pěší. V něm podle vládních nařízení může být kapacita zaplněna nejvýše z 20 procent, což odpovídá 3000 lidem v jeden okamžik. Pavilony jsou nyní kvůli epidemickým nařízením stále zavřené. Loni byly kvůli epidemii pavilony zavřené do 25. května.

V africkém safari o rozloze asi 30 hektarů lidé projíždějí mezi desítkami volně žijících zvířat. Největší stáda tvoří antilopy, zebry, pakoně. V areálu safari lidé uvidí mnoho letošních přírůstků, především antilop. Zatím se ve Dvoře Králové narodilo asi 100 antilop ve zhruba 15 druzích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, příroda, počasí, zoo, Dvůr Králové nad Labem, zoologická zahrada, ZOO Dvůr Králové, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoologická zahrada ve Dvoře Králové safari zatím neotevře. Počká na lepší počasí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.