Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Nová lávka pro cyklisty a pěší v Hořicích se otevře v září

Nová lávka pro cyklisty a pěší v Hořicích na Jičínsku za 8,5 milionu korun se otevře v září. Bezpečně propojí části Hořic a také dálkové cyklotrasy. Lávka přemostí hlavní silniční tah Hradec Králové - Jičín.

Lávka se začala stavět v květnu, většinu nákladů pokryje dotace. „Měla by být uvedena do provozu na konci září. Jsme rádi, protože lávka propojuje části Hořic, které odděluje silnice první třídy číslo 35. Přechod silnice bude bezpečnější,“ řekl místostarosta Ivan Doležal (ODS).

Lávka přes frekventovanou silnici u sjezdu z hlavní silnice do města bude sloužit i dálkovým cyklistům. Podle bývalého garanta krajského rozvoje cyklotras a starosty Smiřic Luboše Tuzara je to klíčový bod na trase mezi přehradou Les Království u Dvora Králové nad Labem a Kladruby. Oba body leží na dálkové Labské cyklotrase, která vede od Hamburku podél Labe až k pramenům. „Trasa přes Hořice, která pod městem křižuje dálkovou cyklotrasu číslo 14, je vlastně propojkou Labské cyklotrasy a zároveň zkratkou pro ty, kteří míří k pramenům Labe a chtějí se vyhnout krajským městům Pardubice a Hradec Králové,“ řekl Tuzar.

Stokilometrová dálková cyklotrasa číslo 14 vede od Libchav na Orlickoústecku přes Týniště nad Orlicí, Hradec Králové a Jičín do Libereckého kraje.

Autoři | Foto horice.org

Štítky lávka, cyklo, pěší, Hořice, cyklista, cyklistická trasa, Hradec Králové, Jičín, okres Jičín, Ivan Doležal, ODS, Labská cyklotrasa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová lávka pro cyklisty a pěší v Hořicích se otevře v září  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.