Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Trutnov plánuje kompletní výměnu ulice V Domcích. Rodiče budou muset vodit děti do školy pěšky

Radnice v Trutnově připravuje velkou rekonstrukci silnice V Domcích. V plánu je oprava vodohospodářských sítí, povrchu komunikace i chodníků. Práce budou trvat zhruba dva měsíce. Místní i řidiči se musí připravit na komplikace a úplnou uzavírku.

Práce na opravě silnice začala dnes dopoledne, kdy byl vyfrézován povrch v celé délce. Začátkem týdne budou v rekonstrukci pokračovat zaměstnanci společnosti VaK Trutnov, kteří zahájí opravu vodovodu, kanalizace a povrchu silnice.  

Oprava se uskuteční ve třech etapách a potrvá zhruba dva měsíce, tedy do konce června. První etapa prací je naplánována v úseku od křižovatky s ul. Československé armády po křižovatku s ul. Malá. Další etapy budou postupovat směrem k Základní škole V Domcích. 

„Žádáme všechny řidiče, aby respektovali dopravní značení, které se bude v průběhu oprav měnit podle toho, jak budou práce postupovat. Apelujeme také na rezidenty této lokality, aby dočasně svá vozidla parkovali mimo komunikaci, aby pracovníci mohli postupovat co nejrychleji a efektivně,“ říká Ivan Adamec (ODS), starosta Trutnova.  

Ulice V Domcích patří ve městě mezi frekventovanější. Plno je zde hlavně po ránu, kdy tudy vozí rodiče své děti do Mateřské školy Trutnov – Pohoda. „Naším požadavkem samozřejmě je, aby obslužnost školky byla v co největší míře zachována. I tak prosíme rodiče, aby alespoň po dobu první etapy oprav své děti do školy vodili pěšky, případně aby svá vozidla parkovali mimo tuto ulici,“ říká trutnovský starosta. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Trutnov

Štítky Trutnov, ulice, V Domcích, rekonstrukce, školka, oprava, silnice, Československá armáda, Ivan Adamec, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov plánuje kompletní výměnu ulice V Domcích. Rodiče budou muset vodit děti do školy pěšky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.