Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Náchod letos zůstane bez koupaliště. V plánu je opravit dětský bazén

Letošní letní sezónu se obyvatelé Náchoda musí obejít bez Jiráskova koupaliště. Radnice plánuje opravit dětský bazén, areál tak zůstane celou sezónu zavřený. Původní bazén nahradí nový, nerezový. Nové budou i vodní atrakce a brouzdaliště pro nejmenší děti.

„Současně budou vybudována nová brodítka se sprchami a díky rekonstrukci se tak zvýší komfort pro návštěvníky koupaliště,“ dodává Kateřina Beranová, ředitelka Sportovních zařízení města Náchoda.  

Dokud bude Jiráskovo koupaliště uzavřené, chtělo by město (jako alternativu) otevřít alespoň krytý plavecký bazén. To, zda se skutečně otevře záleží na platných vládních nařízeních. V současné době kryté bazény provozovat nelze. „V případě hezkého počasí bude otevřena terasa s lehátky a bude upravena provozní doba,“ řekla Beranová.  

Rekonstrukci koupaliště dokončuje Hostinné  

Opačná situace v Hostinném na Trutnovsku. Radnici se podařilo dostat rekonstrukci koupaliště do úplného finále. S otevřením areálu se počítá na začátku července. „Zkušební provoz bude zahájen na jaře. Otevření koupaliště plánujeme začátkem července za předpokladu, že vše půjde dobře. Konkrétní termín proto ještě nesdělím,” řekla starostka Hostinného Dagmar Sahánková (Sdružení pro lepší Hostinné). 

Na novém koupališti vznikl pětadvacet metrů dlouhý plavecký bazén s oddělenou částí pro zábavu. V té lidé najdou chrliče vody, skluzavku a masážní trysky. Nová plovárna nabídne i další bazén pro neplavce a dětské brouzdaliště. V areálu bude pro návštěvníky k dispozici dětské hřiště, umělé osvětlení a také parkoviště pro 28 aut. 

Unikátní bazén připravuje i Vrchlabí 

Na louce v areálu Vejsplachy se staví unikátní bazén, který bude sahat až osm metrů pod zem. Jde o unikátní a atypický projekt třípodlažního bazénu. Pro letošní sezónu s bazénem místní počítat nemůžou. Během letošního roku chce radnice stihnout alespoň hrubou stavbu. S kompletním dokončením se počítá v září příštího roku. 

Kromě unikátního bazénu zde vzniknou i vodní atrakce jako chrliče a vířivky. Nový bude i tobogán. Radnice má na celou stavbu připraveno 188 milionů korun. 

Ohodnoť článek

Foto město Náchod

Štítky Náchod, Hostinné, Vrchlabí, koupaliště, sezóna, rekonstrukce, oprava, bazén, Kateřina Beranová, okres Trutnov, brouzdaliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náchod letos zůstane bez koupaliště. V plánu je opravit dětský bazén  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.