Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V centru Hořic vznikne malý park. Radnice využila nevyužívaný prostor nad náměstím

Nový park v centru města bude mít rozlohu doslova jen pár metrů čtverečních. Vzniká na nevyužívaných pozemcích hned vedle křižovatky u LIDLU nad náměstím. Místní už mohou vidět jeho podobu díky nově vysázeným stromům. Pokud bude přát počasí, brzo začne růst i tráva.

Na místě nového parku původně stál dům U Maixneru, který byl v 70. letech 20. století zbourán. Důvodem bylo rozšíření silnice ve směru na Miletín a ke startu závodního okruhu. „Park vznikne na místě, které není nijak útulné. Dominuje mu useknutá zeď sídla městské policie. Dodnes sem chodce mohla lákat snad jen plakátová cedule a vývěska s programem Domu kultury Koruna,“ napsal referent úřadu Pavel Bičiště.  

Nejprve bylo odstranit starou betonovou plochu. Do vyhloubené díry nechalo město přivést hlínu z nedalekého sídliště, kde zbyla po vybudování nových parkovacích míst. O zbytek se postaralo zahradnictví, které zde vysázelo pět bříz a jednu třešeň. Následně bylo místo oseto trávou.  

„Celé ozeleněné prostranství se dá obejít, protože projekt počítal se štěrkovým chodníkem podél obvodové zdi,“ dodal Bičiště. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Hořice

Štítky Hořice, park, náměstí, příroda, rekonstrukce, květinářství, bříza, foto, Lidl, Miletín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centru Hořic vznikne malý park. Radnice využila nevyužívaný prostor nad náměstím  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.