Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zajistit výuku podle návrhu ministerstva bude problém, tvrdí ředitel jedné ze škol v Hradci Králové

Zajištění výuky včetně testování žáků způsobem, který dnes navrhlo ministerstvo školství, bude velmi komplikované. Podle ministerského návrhu by se od 12. dubna do škol měly vrátit děti z prvního stupně základních škol a předškoláci, přičemž na prvním stupni ZŠ má být rotační výuka. V základních školách budou povinné roušky, školáci budou dvakrát týdně testování antigenními testy.

"To, že by se 12. dubna měly alespoň některé děti vrátit do škol, samozřejmě kvituju, čím dříve to bude, tím lépe. Rotační výuka na prvním stupni, ale úplně dobře není. V tuto chvíli si nedovedu představit, jak to za nastavených podmínek zvládneme. Byl bych pro, aby do školy nastoupily všechny děti prvního stupně najednou a na střídačku žáci druhého stupně," řekl Petr Sadílek, ředitel ZŠ a MŠ Josefa Gočára, jedné z největších škol v Hradci Králové.

Jako další komplikaci vidí režim ve školní jídelně. "Jeden žák u stolu v jídelně bude problém. Naše jídelna je malá, budeme se ale snažit abychom ta kritéria splnili," řekl adílek.

ZŠ a MŠ Josefa Gočára má v základní škole asi 700 žáků a v mateřské zhruba stovku. Provoz zajišťuje více než 90 zaměstnanců. Škola patří k těm zařízením v Královéhradeckém kraji, které se v době pandemie starají o děti zdravotníků a dalších profesí potřebných pro zvládnutí nákazy.

"I o část dětí záchranářů se pak bude muset někdo postarat, všechny do škol nenastoupí. Personálně a prostorově by to byl problém," řekl Sadílek. Naopak problém nemá s návrhem ministerstva umožnit dobrovolné konzultace žákům druhého stupně základních škol, kteří mají problémy s prospěchem, ve skupinách do šesti studentů.

"Ať bude návrat dětí do škol vypadat jakkoli, budeme se maximálně snažit zabezpečit to, co bude možné," dodal.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, školy, správa, koronavirus, Hradec Králové, základní škola, Josef Gočár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zajistit výuku podle návrhu ministerstva bude problém, tvrdí ředitel jedné ze škol v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.