Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hořice spouští sportovní výzvu 21 CHALLENGE. Lidé mohou absolvovat speciální trasu po katastru města

Město Hořice spustilo výzvu, která má motivovat obyvatele k pohybu a sportu. 21 CHALLENGE je akce během které mohou lidé vyrazit na 21 kilometrů dlouhou cestu po městě. Tu mohou projít pěšky, s kočárkem nebo na kole. Na výzvu mají lidé přesně jeden měsíc.

„21 kiláků už je slušná porce. Pro hobby cyklisty pěkný výlet, pro turisty už slušný výšlap, no a pro běžce je to půlmaraton,“ říká jeden z organizátorů Marek Palouš. Trasa má převýšení kolem 300 metrů, lidé tak mohou způsob zdolání nakombinovat. Část cest lze urazit na kole, zbytek například pěšky. Stejně tak si jde výlet rozložit do několika dnů. 

Podle organizátorů nejde o čas ani o konkrétní umístění. Cílem je motivovat lidi ke zdravému pohybu a rozhýbat Hořice. „Jde o to, jestli v tobě vyhraje pohodlí gauče nebo jestli už toho máš všeho dost a chceš ten ubíjející stereotyp rozbít novým zážitkem,“ dodávají organizátoři. Konkrétní podobu dostala výzva až ve chvíli, kdy vláda zakázala rekreaci a sport mimo město. V tu chvíli vznikla trasa, která kopíruje hranice města. 

„Rozhodujícím článkem této výzvy byl náš bývalý kolega Jirka Štěpánek, který mi zavolal, že si vytvořil mapku běhu okolo Hořic a že právě vybíhá. Vzhledem k tomu, že je už v důchodovém věku, koukal jsem jako blázen,“ vysvětluje Palouš. Jeho trasa měřila 18 kilometrů a zdolal ji za 2,5 hodiny.

Jaká jsou pravidla výzvy 21 CHALLENGE?

Oficiální start i cíl trasy je u hlavního vchodu do školy osmiletého gymnázia a SOŠ v Šalounově ulici, ale začít i skončit můžete kdekoliv na trase. Samotnou trasu jde zaznamenat do jakékoli aplikace nebo například chytrých hodinek. Jejich záznam je pak třeba poslat na palous@gozhorice.cz. Záznam z absolvování trasy lze poslat do 21. dubna 2021.

Každý, kdo výzvu splní si může na vrátnici školy vyzvednout diplom a upomínkovou placku. Pro prvních 150 účastníků je připravený balíček od Zemědělské akademie a Gymnázia Hořice. Organizátoři připravili variantu i pro lidi, kteří jsou z jiného okresu. „Pokud nejste z Hořic, nevadí. Naplánujte si svojí vlastní trasu, která má 21 kilometrů,“ píší. 

Trasa je navržena tak, aby účastníci objeli či obešli celé naše město. Trasa vede po vedlejších silnicích, lesních a polních cestách. Je tedy lehce zdolatelná pro pěší i cyklisty na horském nebo trekovém kole.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Hořice, 21, trasa, výzva, kolo, běh, sport, pohyb, Jičínsko, telefon, aplikace, mapa, okruh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hořice spouští sportovní výzvu 21 CHALLENGE. Lidé mohou absolvovat speciální trasu po katastru města  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.