Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hudební klip Jsme v tom všichni spolu motivuje ke zvládnutí pandemie. Vznikl v Hradci Králové

Hradecký projekt „Jsem v tom všichni spolu“ není třeba složitě vysvětlovat, jeho název mluví sám za sebe. Autorem myšlenky je hradecký muzikant Milan Šatník, který v rámci projektu natočil i singl a videoklip. Ten vznikl v krajské metropoli a pozvání do něj přijala celá řada osobností. Kvůli současné pandemické situaci nebylo natáčení jednoduché. Například s členy Boni pueri bylo třeba nahrávat zvlášť.

Nápad vznikl mezi svátky v nahrávacím studiu, kde se Milan věnoval novému albu na počest Freddieho Mercuryho. „Při pauze jsem si otevřel zprávy a četl různé články spojené s aktuální pandemickou situací a došlo mi, že jsme v tom všichni spolu, do jednoho. Měli bychom si tak pomoci. Jedině tak to zvládneme,“ řekl pro Hradeckou Drbnu autor singlu Milan Šatník.  

Refrén byl jasný: „Jsem v tom všichni spolu, táhneme za jeden provaz“. Postupně se k tomu začal nabalovat další text. Ten pak nazpíval sám Milan Šatník, který si přizval Natálii Grossovou, Martina Haricha, Kamilu Nývltovou a chlapecký sbor Boni pueri. 

Nakonec začal vznikat i videoklip. Ten se natáčel na nejznámějších místech Hradce Králové. Diváci v něm mohou vidět Bílou věž, Velké náměstí, zimní stadion i parkoviště u obchodního centra Futurum. „Jsem z Hradce Králové a dostal jsem konečně možnost udělat nějaký projekt ve svém rodném městě. Převážnou většinu své práce jsem dělal v zahraničí a z toho důvodu jsem chtěl světu ukázat dominanty a krásu našeho města,“ dodal Šatník.  

Ve více než šestiminutovém videoklipu se objeví i celá řada známých osobností. Pozvání přijali hokejisté Radek Smoleňák a Richard Nedomlel, český fotbalový brankář Radim Ottmar, český zápasník v MMA David Dvořák nebo česká atletka a běžkyně Eva Vrabcová Nývltová. 

 

Kvůli pandemii nebylo natáčení jednoduché  

Ačkoliv měl Milan jasnou představu o tom, jak má videoklip vypadat, jeho natočení nebylo za současné situace jednoduché. Bylo třeba dodržet všechna vládní a hygienická nařízení. „Pozvání do tohoto projektu přijal Český chlapecký sbor Boni pueri. I v tomto případě se musela dodržet přísná pravidla a opatření, tudíž se musel každý člen tohoto sboru natáčet jednotlivě,“ vysvětluje Šatník.   

Natáčení probíhalo v zimních měsících, velkým nepřítelem tak bylo i samotné počasí. Kvůli němu muselo být přesunuto několik natáčecích dní. „Na druhou stranu jsme za tuto zkušenost rádi. Naučili jsme se plno věcí a to, že je vše špatné pro něco dobré,“ dodává Milan. Nakonec se klip podařilo natočit a pustit veřejnosti. Premiéru měl 14. března.  

Projekt podporuje i hematologické pacienty 

Podle Milana Šatníka má projekt hned dvě roviny. Tou první je motivace společnosti. „My jako muzikanti cítíme dopad pandemie velice tvrdě, ale nejsme v tom sami. Je tu mnoho dalších odvětví, kterých se to nesmírně dotklo a v neposlední řadě tomu čelí celá společnost,“ říká. Podle jeho slov už je veřejnost otrávená a singl by jim mohl dodat další sílu a motivovat.  

Druhou rovinou je charitativní přesah. Projekt je úzce spjat s Nadačním fondem Aquapura, který podporuje oddělení hematoonkologie Dětské kliniky ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. Právě zde skončí výtěžek z propagace klipu.  

„Rád podporuji nadšené lidi, kterým není lhostejné, co se v jejich okolí děje. Proto když za mnou Milan Šatník přišel s myšlenkou projektu Jsme v tom všichni spolu, autorské písně a videoklipu, neváhal jsem ani chvíli,“ říká Pavel Staněk, zakladatel fondu Aquapura.  

Milan Šatník společně s nadací otevřel veřejnou sbírku, kterou naleznete na webu projektu Jsme v tom všichni spolu. Do ní mohou přispět všichni, kteří mají zájem. I tyto peníze nakonec dostane oddělení hematoonkologie Dětské kliniky ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Misík,

Štítky Jsme v tom všichni spolu, foto, video, videoklip, hudba, muzika, Hradec Králové, podpora, charita, projekt, natáčení, Milan Šatník, Milan Devinne, pandemie, singl, Freddie Mercury, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Natálie Grossová, Martin Harich, Eva Vr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudební klip Jsme v tom všichni spolu motivuje ke zvládnutí pandemie. Vznikl v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.