Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Omezení zůstanou nejméně do Velikonoc. Sportovat budou moci lidé nově v celém okresu

Po víkendu zůstanou v platnosti opatření, která od března kvůli koronaviru omezují pohyb mezi okresy v Česku. Kabinet nově umožní, aby lidé mohli sportovat a vyráželi do přírody v celém okresu, ve kterém se nacházejí, dosud byly tyto aktivity omezeny na území obce. Oznámil to po dnešní tiskové konferenci ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Zpřísněná opatření platí v Česku od začátku března, ministři původně hovořili o tom, že budou účinná po tři týdny.

Sportovat bude možné v celém okresu

Blatný řekl, že během tří týdnů se díky dodržování opatření epidemická situace zlepšila, ale v nemocnicích zůstává kritická. „Vláda odsouhlasila uvolnění některých opatření, zejména volnočasových aktivit, které byly omezeny pouze na katastr obce,“ uvedl. Nově je lze provozovat v celém okresu. Pohyb mezi okresy je podle Blatného ale nutné udržet na co nejnižší úrovni. „Nejsme v takové situaci, abychom si mohli dovolit větší změny,“ řekl.

Sportování bez roušky

Sportující lidé budou moci být bez roušky i v zastavěných plochách, jedná se například o běžce nebo cyklisty, pokud dodrží dvoumetrový rozestup od dalších lidí.

Očkovaní lidé nemusejí mít při návštěvách v sociálních zařízeních test

Očkovaní lidé budou moci bez testu na návštěvy do sociálních zařízení. O změně režimu pro ty, kteří mají za sebou dvě dávky vakcíny proti covidu-19, informoval po dnešním mimořádném jednání vlády ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vlada.cz

Štítky ČR, vláda, koronavirus, pohyb, omezení pohybu, sport, Jan Blatný, Česko, Velikonoce, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Omezení zůstanou nejméně do Velikonoc. Sportovat budou moci lidé nově v celém okresu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.