Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Během přestupů už není třeba kupovat jízdenky zvlášť. Díky QR kódu stačí při cestách jen jedna

V Integrovaném dopravním systému Královéhradeckého a Pardubického kraje došlo hned k několika velkým změnám. Díky QR kódu nemusí cestující kupovat více jízdenek ve chvíli, kdy přestupují. V dalším přípoji stačí pouze naskenovat kód. Nově je také možné platit platební kartou.

V rámci IREDO mají nově cestující možnost platit platební kartou přímo u řidiče v autobusu. V případě přestupu u něj mohou zakoupit jízdenku až do cílového místa. Platit bude i ve chvíli, kdy je třeba přestoupit na jiný spoj. V dalším autobusu tak stačí naskenovat pouze QR kód, který na sobě nové jízdenky mají.  

V Královéhradeckém kraji platí novinky jak v případě autobusových spojů, tak ve vlacích. V Pardubickém kraji je systém zaveden pouze v železniční dopravě. „V Pardubickém kraji se tyto novinky v autobusech objeví o něco později. Soutěž na nové dopravce již proběhla, ale ještě musíme podepsat smlouvy,“ uvedl náměstek hejtmana Pardubického kraje Michal Kortyš (ODS). 

V praxi to znamená, že se cestující dostane po celém kraji na jednu jízdenku. A to i ve chvíli, kdy bude kombinovat autobusovou i vlakovou dopravu.  

„Mezi smluvní autobusové dopravce, u kterých lze nový systém odbavení využít, se v Královéhradeckém kraji řadí CDS Náchod, P-transport, AUDIS BUS a BusLine KHK. Nicméně úzce spolupracujeme s Pardubickým krajem na případné implementaci nových možností odbavení také u nich,“ doplnil Václav Řehoř (ODS), radní Královéhradeckého kraje pro oblast dopravy. 

Ohodnoť článek

Foto VDKK

Štítky autobus, vlak, doprava, Královéhradecký, Pardubický, kraj, IREDO, jízdenka, QR, kód, přesup, Pardubický kraj, Královéhradecký kraj, ODS, Michal Kortyš, Václav Řehoř, CDS s.r.o. Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během přestupů už není třeba kupovat jízdenky zvlášť. Díky QR kódu stačí při cestách jen jedna  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.