Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Náchodě budou rodiče zapisovat prvňáčky online. Registraci k zápisu zvládnou i přes Hradeckou Drbnu

I v Náchodě bude letos probíhat zápis dětí do prvních ročníků pouze on-line. Podle radnice současná situace neumožňuje osobní setkání dětí, rodičů a pedagogů. Internetová registrace se spustí 1. dubna a potrvá 11 dní. Náchod zřizuje šest základních škol.

„Vzhledem k nepříznivé epidemiologické situaci nebude ani v letošním roce možné organizovat zápisy do základních škol tak, jak jsme byli mnoho let zvyklí, přestože jsme v to do poslední chvíle doufali,“ říká mluvčí náchodské radnice Nina Adlof.  

Online registrace k zápisům dětí do základních škol Náchod spustí 1. dubna. On-line zápis bude možné provést až do 11. dubna. V případě, že rodiče v tomto termínu dítě nezapíšou, budou muset kontaktovat vybranou školu. Ta se s těmito jedinci dohodne na postupu individuálně.  

Rodiče si mohou vybrat školu, do které své dítě přihlásí. Pravidlem však zůstává, že přednost mají děti ze spádové oblasti. V Náchodě je na výběr ze šesti základních škol, které radnice spravuje.  

Postup při on-line registraci: 

  1. Vyberte si základní školu a klikněte na link k registraci. Při výběru více škol je nezbytné se zaregistrovat do každé zvlášť. 
  2. Vyplňte registrační formulář a odešlete. 
  3. Na e-mailovou adresu uvedenou v registračním formuláři bude zaslána žádost o přijetí a instrukce s dalším postupem. 
  4. Pokud budete žádat o odklad povinné školní docházky, vyplňte tuto skutečnost v registračním formuláři a obdržíte zároveň i formulář žádosti o odklad s informací o doložení povinných doporučení. 

V případě, že rodič nemůže své dítě zapsat online, bude potřebovat vytištěnou žádost. Tu si vyzvedne na jednotlivých základních školách. Společně s kopií rodného listu ji pak může do školy poslat pomocí datové schránky, e-maile nebo poštou.  

Registrační formuláře k zápisu: 

Ačkoliv je odkaz aktivní, samotné zápisy se spustí až na začátku příštího týden. Odkaz, na kterém rodiče provedou on-line registraci zůstane stejný. 

Ohodnoť článek

Foto Petr Bezděk

Štítky zápis, první třída, prvňáček, základní, škola, Náchod, on-line, internet, základní škola, radnice, Drbna.cz, Tomáš Garrigue Masaryk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Náchodě budou rodiče zapisovat prvňáčky online. Registraci k zápisu zvládnou i přes Hradeckou Drbnu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.